Olasz film kapta a legjobb látványtervezésért járó díjat az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon

2021.10.17. 22:21

Olasz posztapokaliptikus film kapta a legjobb látványtervezésért járó díjat az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Az idei fesztiválon 105 filmet vetítettek a versenyprogramban, ezek közül 10 filmet az Európai nagyjátékfilmes versenyprogramban, 40-et a Látványos tudomány kategóriában, 55-öt a diákfilmes kategóriában mutattak be.

Az Európai nagyjátékfilmes versenyprogram nyertese az olasz A fiak földje látványtervezője, Daniele Frabetti, a film operatőre a Pohárnok Gergely operatőr volt. Második helyezést ért el Edgar Wright Utolsó Éjszaka a Sohóban című filmje, amelynek látványtervezője Marcus Rowland volt. A harmadik díjat a Dimitri Capuani látványtervező munkájával elkészült olasz Pinokkió című alkotás kapta. A különdíjat Varga (Csuti) Judit, Mundruczó Kornél Evolúció című film látványtervezője vihette haza.

Mint írják, a Látványos tudomány versenyprogram megosztott első helyezett díját kapta a szlovák Matej Pok Az éj fénye című filmje, valamint Marco Spagnoli filmje, az Olasz hold – Rocco Petrone és az Apolló útja nyerte el. A kategória második helyezettje Bruno Tracq A hangom elkísér című filmje, a harmadik Kollányi Ágoston Kalandjaim a parányok világában című filmje lett. Elismerő oklevélben részesült Antoine Morineu Föld 3 című filmje.
  
Az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál életműdíját idén a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas grafikusművésznek, animációsfilm-rendezőnek, Orosz Istvánnak ítélték oda.

A Fesztivál díjait szombat este, a Szolnoki Galériában, az alkotók jelenlétében átadták át.  • Hírek
  • Árfolyam