Meghalt Kálmán C. György

2021.10.17. 12:47 Módosítva: 2021.10.17. 13:05

Meghalt Kálmán C. György egyetemi tanár. Az irodalomtörténész 67 éves volt.

Kálmán C. György egy nappal ezelőtt még a kórházból közölt fotót magáról a Facebookon. Féltestvére, Galicza János ma reggel a jókívánságokra válaszolva közölte a halálhírt.

Kálmán C. György Budapesten született 1954. április 22-én. Magyar–esztétika szakos diplomájával a pályája kezdetén magyarirodalom- és -nyelvtanárként dolgozott, majd könyvtáros lett a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Intézetében. Később ugyanitt a modern irodalmi osztály munkatársa, majd az irodalomelméleti osztály tudományos munkatársa, főmunkatársa lett.

1990-től a Janus Pannonius Tudományegyetem irodalomelméleti tanszékén tanított, egyetemi docens, majd egyetemi tanár. 2000-ben habilitált. 2000–2004 között tanszékvezető egyetemi tanár. A Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Bizottságának titkára volt. Kutatási területe a mai magyar irodalom intézményes-szociológiai meghatározottságai.

Testvére, Kálmán László nyelvész, az ELTE Bölcsészettudományi Karának docense egy héttel ezelőtt hunyt el.

Felfoghatatlan tragédia, hogy egy héttel Kálmán László nyelvész után testvére, Kálmán C. György irodalomtörténész, publicista is elment. Két nagy szellemmel, két szellemes emberrel lettünk kevesebben és kevesebbek is

− nyilvánított részvétet a családnak Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport