Árat emel a Netflix

2021.10.18. 13:20

A Netflix 2016 januárja óta először emelt árat Magyarországon. Október 7-től ugyanis a streamingszolgáltató három csomagjából kettő is drágább lett hazánkban, első körben az új előfizetők számára.

A szolgáltató Standard csomagjának ára kilenc százalékkal emelkedett, 3190 forintról 3490 forintra, míg a Prémium csomag havidíja 13 százalékkal módosult, így azért jelenleg 4490 forintot kell fizetni az eddigi 3990 helyett.

A SorozatWiki ugyanakkor megjegyzi, hogy az alapcsomag ára nem változott, az továbbra is 2490 forintba kerül. Hozzáteszi azonban, hogy aki ezt a csomagot használja, az jellemzően rossz képpel, mindössze SD-minőségben élvezheti a streamingszolgáltató produkcióinak kínálatát. 

A Netflix oldalán szereplő tájékoztatásból kiderül, hogy a már meglévő előfizetők számára is emelkedni fog a tarifa. Mint írják: 

Ezek az árak az új előfizetőkre vonatkoznak, és fokozatosan lépnek érvénybe minden jelenlegi előfizető számára. A jelenlegi előfizetők e-mailben értesítést kapnak harminc nappal az árváltozás előtt, hacsak nem váltanak díjcsomagot.

A SorozatWiki szerint a mostani drágulás egy globális folyamat része, ami idővel minden országra kiterjed.