Kálomista Gábor szerint semmi különös nincs abban, hogy az Elkxrtuk művészfilm lett

2021.10.19. 21:16

Nincs abban semmi különös, hogy művészfilmmé minősítették az Elkxrtuk című új politikai krimit, ugyanis szinte minden magyar film megkapja az art besorolást − mondta Kálomista Gábor, a film vezető producere az ATV-nek.

A producer sajnálatosnak nevezte, hogy nagyon kevés vetítési időpontról tudtak megállapodni a mozikkal, miközben úgy gondolja, hogy nagyon sokan érdeklődnek majd a film iránt.

Vagy ennyire nem értenek a szakmájukhoz, vagy másmilyen politikai megszállottságból próbálnak egy filmet ellehetetleníteni

− fogalmazott Kálomista Gábor, aki arról is beszélt, hogy nagyon izgulnak a bemutató és a fogadtatás miatt. Szerinte a nemzetközi alkotógárda jó munkát végzett, és sokan szavaztak már előre bizalmat a filmnek, amit az előzetes jegyeladások is bizonyítanak.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a film díszbemutatója a budapesti Corvin moziban lesz október 21-én. A gyártó Megafilm tájékoztatása szerint a Nemzeti Filmiroda döntése alapján a film teljes mértékben megfelel a hazai művészfilmek kritériumainak, így a multiplexek mellett az ország összes artmozijában is vetíthetik.

Kálomista Gábor producer az Indexnek elmondta, hogy szerinte a filmjét politikai okokból próbálja ellehetetleníteni a Budapest Film. A szervezet és a Cinema City mozihálózat ezt az állítást cáfolta. Elmondták, hogy folyamatosan figyelik majd a jegyek iránti érdeklődést, és ennek függvényében tárgyalnak majd a változásokról a fogalmazóval.