A család az család, a lótusz meg lótusz

konyha2
2021.10.20. 19:59 Módosítva: 2021.10.20. 23:52
Gryllus Dorka, Palya Bea és Pál Marci durván finom kaját kap Lakatos Márktól, miközben a családról beszélgetnek. Ezúttal a közös mese is profi lett.

Másodszor jelentkezik a Konyhanyelv, Lakatos Márk és az Index szerda esti vacsorabeszélgetése. Márk ezúttal barátait, Gryllus Dorkát, Palya Beát és Pál Marcit látja vendégül.

Gryllus Dorka két gyermekét nevelgeti párjával, a szintén színész Simon Kornéllal, Palya Bea énekesnő egyszülős családmodellben igyekszik két csemetéje érdekében megfelelni az anyaszerepnek, Pál Marci - aki sok más egyéb mellett a Szivárványcsaládokért Alapítvány szóvivője – párjával Ádámmal három éve fogadták örökbe Andris fiukat. A Konyhanyelv szereplői a fentiekből már sejthető módon ezúttal a család témát járták és ették körül.

Márk durván gasztrózott, rákot, lazacot és majd nézzék meg, hogy még miket rittyentett össze profi konyhájában, nem egy átlagos vacsoracsata szinten.

A beszélgetés helyenként közelről súrolta a Család-barát magazin tematikáját, de ebben a témában nehéz újat mondani.

Elhangzik, hogy gyereket nevelni felelősség, és nem tudjuk nem elkövetni azokat a hibákat, amiket a szüleink is elkövettek velünk kapcsolatban.

Kiderül, hogy minden szülőn kitör a frász, amikor meg próbálja fejteni, miként ússza meg, hogy a gyereke diktáljon, mert az is fontos, hogy a csemete mindig szabadnak és autentikus személynek érezze magát. A téma szinte örök, és kimeríthetetlen, a műsorban is szó esik még néhány ősidők óta megoldásra váró szülői feladatról a fentieken kívül is.

Vita ezúttal nincs, jó hangulatú, néha kifejezetten elmélyült beszélgetés annál inkább. Többek közt abban is egyetértenek a jelenlevők, hogy a hivatalos melegházasság a legkonzervatívabb dolog a világon. 

Márk jó érzi magát a vendégekkel, a vendégek meg Márkkal, és a végén kiderül, hogy akinek kis gyerekei vannak, ráadásul mesélni is szokott nekik, az nagyon profi közös mesét hoz össze kartársaival.

Spoiler nélkül elárulható még, hogy

  • Marci tizenhét évesen ruccant fel Pécsről Pestre az Angyalbárba,
  • Bea szülei minden húsvétkor hegedűszó mellett ringatóztak az erkélyen,
  • Dorkát egyszer vágta pofon az apukája, és ha volt is rá oka, mégis tévedett,
  • Márk pedig kibukott szülei békülőszexe miatt.

Minden szerda este új epizóddal jelentkezik a Konyhanyelv, benne provokatív, érvényes és pikáns témákkal. Az előző részben  Dietz Gusztáv, Nagy Zsolt és Molnár noÁr Áron volt Márk vendége, hogy tele hassal beszélgessenek a függőségről. Tartson velünk jövő héten is a terített asztal mellett!