18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Durvul a trollok harca, meghekkelték az Elkxrtuk oldalát

2021.10.23. 13:57

A bemutató napján számoltunk be arról, hogy Kálomista Gábor új filmje, az Elkxrtuk értékelése meglehetősen gyenge, a tízes skálán 1,0-s eredménnyel indított az Internet Movie Database-en (IMDb), a legnagyobb filmes internetes adatbázisban. Akkor még csak sejteni lehetett, hogy beindult a „trollok harca”, azóta viszont egészen nyilvánvaló politikai csatározás vette kezdetét a filmes értékelő honlapon.

Korábbi cikkünk megjelenéséig a film 1522 értékelést kapott, ezek közül 1394 volt 1-es, ami a válaszadók mintegy 91,6 százaléka. Akkor az értékelések 5,1 százaléka volt 10-es, azaz a legmagasabb minősítés, azonban ez sem volt elég az 1,0-ról való elmozduláshoz. Azóta ez 16 154 szavazat alapján némileg változott, bár a film összesített értékelése továbbra sem valami fényes: jelenleg 1,3-on áll.

Ez továbbra is szinte csak 1-es és 10-es szavazatokból tevődik össze. A Gyurcsány-filmet jelen állás szerint 13 822-en értékelték elégtelenre, ami a szavazatok 85,6 százaléka. 2052 szavazat pedig 10-es értékelés, ami 12,7 százalékot tesz ki. A többi választható, 2-től 9-ig terjedő értékelési lehetőség közül mostanra egyik számaránya sem éri el az egy százalékot.

Az online csatározás mostanra új szintre lépett: ismeretlenek meghekkelték az Elkxrtuk IMDb-oldalához feltöltött fotógalériát, így az eredeti, Gyurcsány Ferenc-sziluettes borítókép mellett feltűnik egy Orbán Viktor-sziluett is, benne egy „Szétlxpjuk” felirattal, valamint egy Szájer Józsefet ábrázoló sziluett is, „Megkxrtak” felirattal.

Ami egyébként a vélt támogatókat és ellenzőket illeti, azt korábban is lehetett sejteni, hogy a DK szimpatizánsainak gyaníthatóan nem nyeri el a tetszését a Gyurcsány-krimi, azonban a jobboldalon sem osztatlan a siker: Toroczkai László például egyenesen történelemhamisításnak minősítette a nagy vitákat kiváltó művet, így a kormánypártok szimpatizánsai alighanem magukra maradtak a „küzdelemben”.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport