Trump-rajongó fekete rapper miatt lehet szomorú Adele

2021.10.30. 08:03

Biden-ellenes dalával az iTunes toplistájának élére került Bryson Gray afroamerikai rapper, aki a vonatkozó videóklipben MAGA-sapkában (Make America Great Again) és dobtáras gépfegyverrel szórja az igét, korábban Adele vezette a listát.

A Let's Go Brandon című dalban olyan, Donald Trump által ihletett gondolatok hangzanak el, mint – utalva arra az állításra, hogy az elnökválasztást elcsalták – „Joe egy csaló ”, de gúnyt űz az  Egyesült Államok afganisztáni kivonulásából is. Ezt még megfejeli egy kis vírusszkepticizmussal, kijelentvén, hogy „a pandémia nem igazi”, csak kitervelték. Hogy kik, az nem derül ki a lírai műből. 

Gray dalának népszerűsége rámutat, hogy a Trump-jelenség egyáltalán nem tűnt el a tengerentúlon, miközben a Biden-kormányzattal és az amerikai baloldallal szembeni ellenszenv nemcsak hogy tartja magát, de erősödik is. 

A Daily Mail leírása szerint a rapper keresztény-konzervatívnak vallja magát, amit Gray a jelek szerint a vírustagadással, a Biden-kormánnyal szembeni uszítással és az összeesküvés-elméletek népszerűsítésével fejez ki.