Kovács Patrícia: A Víg kulisszái mögött nincs stressz, szépen bánnak velünk

2021.10.31. 10:02
A bella figura jelenség érdekes, mert benne is megvan. A szó ugyanis imponáló megjelenést, megnyerő fellépést, kifogástalan öltözetet, viselkedést, eleganciát és harmóniát jelent.

Az színművész a Sunday Brunchban mesél legújabb szerepéről, kislányáról, vasárnapi ételspecialitásáról, a Covidról; de nem érintjük a színházakban holnaptól érvényes kötelező maszkhasználatot, mert annak elrendelése a beszélgetésünk után történt.

Kovács Patrícia 10 éve ment el a Vígszínházból, majd egy évtized után vonzó alternatívának tűnt feladni a szabadúszó létet és visszamenni oda. Most békességről és nyugalomról számolt be az intézmény falai mögül.

A Víg kulisszái mögött nincs stressz, szépen bánnak velünk, Rudolf Péter nyitott és megközelíthető

– fogalmaz a színésznő. Szerinte ez fontos, hiszen ez a táptalaja a nyugodt munkának, ami fontos volt a múlt hétvégi premierjéhez, a Bella Figurához. A darab premierjét ugyan idén márciusban megtartották, de a közönség akkor még online volt.

Kovács Patrícia: A Víg kulisszái mögött nincs stressz, szépen bánnak velünk

Török Ferenc rendezésében láthatjuk a darabot. A romantikusnak ígérkező, gyönyörű nyárestén semmi sem úgy történik, ahogy azt a résztvevői megálmodták. Egy véletlen baleset ugyanis felrobbantja a kifinomult „la bella figura” hangulatot, és az este szürreális fordulatot vesz. Yasmina Reza magyar származású, világhírű francia írónő darabját igazi sztárparádé kíséretében viszik színpadra. Játszópartnerei: Halász Judit, Stohl András és Wunderlich József, Radnay Csilla.

A bella figura jelenség érdekes Kovács Patrícia esetében, mert benne is megvan. A szó ugyanis imponáló megjelenést, megnyerő fellépést, kifogástalan öltözetet, viselkedést, eleganciát és harmóniát jelent. Hogy ezt honnan hozza, esetleg a  Rózsadombról? Ezt a kérdést is érintünk a beszélgetésben. Az epizódban kiderül:

  • miért örül annak, hogy vége van az előválasztásnak,
  • miért nem kedveli a gyermekeknek kialakított játszóházakat,
  • hogyan élte túl az általa gründolt Suhanj Alapítvány a Covidot,
  • miért voltak fenntartásai korábban az Indexszel.

Tartsanak velünk ezen a ragyogó, napsütéses vasárnapon is az új epizóddal! Ajánljuk korábbi beszélgetéseinket is Pásztor Erzsivel, Bereczki Zoltánnal vagy Náray Tamással.