Matt Damon és Robert Downey Jr. is szerepel Christopher Nolan Oppenheimer-filmjében

2021.11.03. 12:29

Matt Damon és Robert Downey Jr. is szerepel Christopher Nolan új életrajzi filmjében, amelyet az atombomba egyik atyjának tartott Robert Oppenheimerről forgat – szemlézi az MTI a Variety cikkét. A főszerepet az ír színész, Cillian Murphy kapta. Oppenheimer feleségét, Katherine-t Emily Blunt játssza. A közleményből nem derült ki, hogy Matt Damon és Robert Downey Jr. milyen szerepet kapott.

A forgatókönyv részleteit sem osztották meg a nyilvánossággal, de Nolan valószínűleg arra koncentrál majd, hogyan folyt a nukleáris fegyver kifejlesztése a Manhattan-terv tudósaival. Ezt támasztja alá, hogy a százmillió dolláros (31 milliárd forintos) költségvetésű filmet forgalmazó Universal Pictures olyan „epikus thrillerként” festette le a produkciót, amely feltárja a közönség előtt a paradoxont:  Oppenheimernek  „kockáztatnia kellett, hogy elpusztítja a világot, azért, hogy megmenthesse”.

Oppenheimer (1904–1967) irányította az új-mexikói sivatagban lévő Los Alamosban a titkos Manhattan-tervet. A produkció a második világháború alatt játszódik, amikor a zseniális elméleti fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba elkészítésében.

Nolan, a Batman: Kezdődik!, az Eredet és a Csillagok között rendezője Kai Bird és Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas életrajzi könyve nyomán forgatja a filmet. A felvételek 2022 elején kezdődnek, a film bemutatását 2023 júliusára ígérték.  • Hírek
  • Hitelkártya