Női szerző írja a James Bond-univerzum új regényeit

2021.11.04. 21:42

Kim Sherwood Bond-rajongó regényíró az első nő, akinek Ian Fleming örökösei engedélyezték, hogy új 007-es kalandokat írjon, noha ezekben maga az ügynök nem fog szerepelni – adta hírül az MTI.

Életem egyik nem múló szerelme James Bond, amióta először láttam Pierce Brosnant az Aranyszemben

– idézte a Guardian online kiadása a 32 éves írót, aki három modern kalandregény megírásáról kötött szerződést a HarperCollins kiadóval. A történetek James Bond világában játszódnak, azonban maga az eredeti 007-es nem jelenik meg bennük, feltehetően elkapták vagy már meg is ölték.

Tizenévesként Fleminget választottam, amikor az irodalomtanárunk azt kérte, írjunk egy olyan íróról, akit csodálunk. Azóta álmodozom arról, hogy egyszer Bond-regényt írok

– mondta Sherwood, aki 2016-ban Testament című első regényével megnyerte a bathi regénydíjat, valamint a Sunday Times irodalmi mellékletének szűkített listájára került, mint 2019 fiatal írója.

Connie Turner, az Ian Fleming Publications ügyvezetője szerint Sherwood a megfelelő író, akire a sorozatot bízhatták, amelynek első kötete a tervek szerint jövő szeptemberben jelenik meg. Korábban több szerző, Kingsley Amis, Sebastian Faulks és Anthony Horowitz írt már Bond-regényt, ezekben maga a 007-es is szerepelt.  • Hírek
  • Hírek