Natalie Wood húga szerint Kirk Douglas megerőszakolta a nővérét

2021.11.04. 22:04

Hollywood hosszú éveken át legsötétebb pletykájára derül fény Natalie Wood húgának jövő héten megjelenő emlékirataiban, amelyben Lara Wood felfedi, hogy Kirk Douglas volt az a filmsztár, aki megerőszakolta tizenéves nővérét egy Los Angeles-i szállodában – számolt be az MTI.

Emlékszem, hogy Natalie különösen szép volt, amikor anya azon az estén kitette őt a Chateau Marmont bejáratánál

– írja Lara Wood a Little Sister című memoárjában. A találkozót Kirk Douglas színésszel édesanyjuk, Maria Zaharenko szervezte meg, aki azt gondolta, hogy sok ajtó nyílhat meg színésznő lánya előtt a híres és sármos filmsztár támogatásával.

Hosszú idő telt el, amíg Natalie visszatért az autóba, és felkeltett engem, becsapva a kocsi ajtaját

– emlékezett az 1955 nyarán történt esetre Lana Wood. Abban az évben ő és nővére Az üldözők című filmet forgatták.

Borzasztóan nézett ki, nagyon zilált volt, és nagyon zaklatott, és ő és anya elkezdtek azonnal suttogni egymás között. Nem igazán hallottam őket, vagy vettem ki, hogy miről beszélnek. Szemmel láthatólag valami rossz történt a nővéremmel, de bármi is volt az, túl fiatal voltam, hogy elmondják nekem

– idézte fel a történteket Lana Wood, aki akkor nyolcéves volt.

Lana Wood szerint Natalie egészen felnőtt korukig nem beszélt neki az esetről, majd amikor leírta, miként vitték be Douglas lakosztályába, azt mondta húgának:

és ő akkor bántott engem, Lana.

Édesanyja és Natalie egyetértettek abban, hogy nem hozzák nyilvánosságra az esetet, mert tönkretenné Natalie karrierjét. „Nyeld le” – ez volt az anya tanácsa a memoár szerint, amelynek nagy része inkább Natalie Wood 1981-es halálára összpontosít. A haragban a világgal és a West Side Story sztárja az óceánba fulladt a kaliforniai Catalina szigete mellett. A jachton, amelyről tisztázatlan körülmények között éjjel a vízbe esett, ott volt férje, Robert Wagner és színész kollégája, Christopher Walken is. Halálát annak idején balesetként könyvelték el, ám az esetet a mai napig Hollywood legnagyobb rejtélyei között tartják számon.

Néhány éve új szemtanúk kerültek elő, és a fejlemények fényében a „gyanús haláleset ügyében érintett személynek” nevezte meg a rendőrség Robert Wagnert, ám vádat nem emeltek ellene. Lana Wood őt tartja felelősnek nővére haláláért.

Könyvében felidézi, hogy megígérte a nővérének, nem hozza nyilvánosságra, mit tett vele Kirk Douglas, de a pletykák annyira elterjedtek voltak, hogy amikor Douglas tavaly 103 éves korában meghalt, Natalie Wood neve gyakran felmerült vele kapcsolatban a Twitteren.

Lana Wood szerint sok minden megváltozott a Natalie-vel folytatott beszélgetése óta, és most már elmondhatja az egész történetet.

Michael Douglas, Kirk Douglas fia ügynöke által kiadott közleményében röviden reagált:

mindketten nyugodjanak békében.