Pavlovi reflux Beton.Hofi vakerlaborjában

sikideg S3 e11
2021.11.13. 16:46
Schwarcz Ádámot Beton.Hofi néven ismeri a rapet szerető közönség. Ádám azonban nemcsak számaiban nagy dumás, a Márkó és Barna Síkidegben megvillogtatta legjobb hétköznapi szövegeit is. Beszélgettünk az éjszakai élet karaktereiről, a Facebook bugyrairól, de Ádám azt is elmondta, mit gondol az online közvetített Berki-szülésről.

Beton.Hofival azzal nyitottunk, hogy vajon ő milyen rapper. Új generációs, paradigmaváltó? Flexelős? Vagy inkább irodalmi, őszinte rapper? Ádám azt mondta, szeretné behúzni az irodalmian flexelős jelzőt, miközben alapvetően igyekszik olyan számokat írni, amikben mindenki talál valami mondanivalót. Ádámmal beszélgettünk a Berki-szülés-fiaskóról, vagyis hogy Berki Krisztián és Mazsi pénzért streamelte kislányuk születését. Ádám teljesen kiborult a történteken, és méltatlannak tartja áruba bocsátani egy család legintimebb pillanatát.

Berki egyébként azzal védekezett a médiában, hogy a fizetőkapuval a trollokat akarta távol tartani, és nem profitálni szeretett volna a „jelképes” 1490 forintos összeggel.

Márkó szerint a trollokat azzal lehet a legjobban távol tartani, ha az ember nem közvetíti élőben a szülést. Barna azt is felvetette, hogy vajon az egész nem egy zseniális marketingfogás-e Berki részéről. Márkó egy élőben közvetített herevasalást mondjuk megnézett volna, de itt mégiscsak egy újszülöttről van szó, aki az egész eset valódi elszenvedője.

Beton.Hofi elmondása szerint egyébként nem szokott sokat idegeskedni, de egy-egy teljesen átlagos Facebook-poszt alatti kommentháborún nagyon fel tudja magát paprikázni. Hobbiból gyűjti ezeket a kommenteket, hogy utána egy az egyben beillessze a barátai profilképei alá. Azt mesélte például, hogy nagymamája bevette az „50 év felett a nagyvilágban” nevű Facebook-csoportba. Itt van olyan tag, aki mindennap legyárt egy „jó reggelt” és egy „kellemes éjszakát” posztot. Hofi direkt rámegy ezekre a fura posztolókra, beköveti őket, és lesi a rosszabbnál rosszabb csoportokat. Márkó kedvencei a random szívességkérések, amik alatt a teljesen oda nem illő barátait tageli be.

Ádám, mielőtt rappeléssel kezdett foglalkozni, focista volt. Márkó pedig rögtön rárepült a tipikus focis szlengre. Röpködtek a beszólások, de Hofi is sokat tudott mesélni a régi időkből. Azt mondta, iskola után már nem is a trágár bekiabálásokat kapta edzőjétől, hanem az olyan pikírt, kicsit cinikus beszólásokat, mint

„Ádika, jól vagy, megfáztál?”, „Szeretnél lejönni a pályáról?”

Vagy amikor nem jött össze egy passz:

„Nem baj, papácska, ennyi volt benne.”

Persze az öltözőből is sok sztorija van. Mesélt azokról a szívatásokról, amikkel egymást húzták csapattársaival. Alapvető öltözői szabály volt például, hogy az ember nem visz tusfürdőt, krémet magával, mert akkor mindenki tőle fog kérni.

Beszélgettünk az éjszakai élet idegesítő figuráiról. Hofit a legjobban az a karakter idegesíti, aki sose tudja, milyen állapotban van, de mindig olyan állapotban van. Ezek azok, akik állandóan rácsimpaszkodnak az emberre, és rángatják ide-oda. Márkó azt mesélte, régen még hajnali 3-4-ig maradt a városban, aztán már csak 1-ig, mára már csak 11-ig marad, de bárhol is jár, Ádámot mindig ott találja.

Schwarcz azt mondta, ő szeret kicsit mindenhol megjelenni, „gourmet” módon fogyasztja az éjszakát.

A végén pedig klasszikus elsunnyogó, aki egyszer csak eltűnik, szó nélkül hazamegy. Cserébe viszont nem engedi haza a barátait, lelkileg manipulálja őket, hogy még nagy dolgok történhetnek az este. Ha pedig mégis elmennek, megsértődik rájuk.

Az adásban beszélgettünk még a legviccesebb főzős dumákról, a nyolcker utcáinak karaktereiről, nagy dumáiról, érdekes jelenségeiről. Jövő héten Márkó és Barna kettesben vár titeket az évadzáró epizóddal.