Kafiya Said a noÁr-mozgalom nagykövete lett

BP-6807
2021.11.14. 05:51 Módosítva: 2021.11.14. 05:51
Szomáliai menekültként célja, hogy az emberek tudják, miért dönt valaki úgy, hogy elhagyja hazáját.

Kafiya Said, művésznevén Rea Milla szomáliai menekült, aki gyermekként vállalkozott egy közel egyéves útra, hogy új otthont találjon magának. Története kalandosabb, mint egy éveken keresztül íródott forgatókönyv, személyisége pedig minden megpróbáltatás ellenére árasztja magából a pozitivitást.

Az Index nemrég készített interjút a magyar modellel, aki két éve elnyerte az állampolgárságot. A beszélgetésben kendőzetlenül mesélt nehézségeiről, tapasztalatairól és álmairól.

Kafiya egyik célja, hogy az emberek jobban belelássanak abba, milyen menekültnek lenni, ezért is vállalta el a noÁr-mozgalom felkérését, hogy ő legyen a migráció nagykövete.

Azért csatlakoztam noÁrhoz, mert a mai világban fontosnak tartom, hogy olyan helyekről kapjunk információkat, ahol nincs minden átpolitizálva, nincs bal- és jobboldal, nincsenek különálló csoportok, hanem őszintén meg tudjuk osztani a véleményünket, és megismerhetünk új dolgokat.

A noÁr-mozgalom a megalakulása óta eltelt évek alatt több ügy mögé állt be. Most úgy döntöttek, hogy minden téma mellé felkérnek 1-1 nagykövetet, aki vagy megkérdőjelezhetetlen szakmai tudásával, vagy az ügyben való személyes érintettsége okán még autentikusabb és hitelesebb módon tudja képviselni a számunkra is elképesztően fontos társadalmi kérdéseket.

(Borítókép: Kafiya Said. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)