Fekete komédiával neveznek a spanyolok az Oscar-gálára

2021.11.15. 13:51
Hatalommal való visszaélés, a zaklató szemszögén keresztül.

El buen patrón, azaz A jó főnök a címe annak a fekete komédiának, amivel Spanyolország megmérettetné magát a nemzetközi filmek terén a 94. Oscar-gálán. Ugyanebben a kategóriában a Post Mortem című horrorfilmet neveztékHollywood legrangosabb díjkiosztóját az előzetes tervek szerint 2022. március 27-én rendezik meg.

A film főszereplője Javier Bardem, aki egy gyár karizmatikus főnökét alakítja. A jó főnök írója és rendezője Fernando León de Aranoa, aki a színésszel korábban többször is dolgozott már együtt, például a Napfényes hétfők vagy az Escobar című alkotásokban, így egy összeszokott páros munkájára számíthatunk.

A Cohen Media Group által készített spanyol nyelvű fekete komédia a hatalommal való visszaélést vizsgálja, méghozzá az elkövető szemszögén keresztül. Bardem elmondta, hogy a szerep megformálását olyan emberek viselkedésének megfigyelésével és tanulmányozásával alapozta meg, mint Harvey Weinstein, akit a társadalom egészen addig ünnepelt intelligenciája és üzleti érzéke miatt, amíg napvilágot nem láttak zaklatásos botrányai, amik nemzetközi szinten elindították a #metoo mozgalmat.

A filmet először a San Sebastián-i Filmfesztiválon mutatták be, majd a Zürichi Filmfesztiválon és a BFI London Filmfesztiválon volt látható.