Képkockákban történelmünk hősei

2021.11.15. 18:27
Kiállítás nyílik magyar történelmi képregényekből a Radisson Blu Béke Hotelben. Németh Levente és Korcsmáros Pál rajzai november 26–30. között lesznek megtekinthetők. A kiállítás megnyitóünnepségén többek között Pindroch Csaba és Seress Zoltán színész fog felolvasni.

A kötelező olvasmányok és a történelemtanulás nem minden diák számára a legkedvesebb időtöltés. Ám ha mindezt minőségi képregények formájában fogyaszthatják, még az is lehet, hogy a színes képkockák szerettetik meg velük a száraznak hitt témákat.

A képregények reneszánszukat élik, amivel egyidejűleg régi klasszikusok a ropogós újdonságokkal karöltve élvezhetik a reflektorfényt. A Képes Kiadó és a Képes Krónikák történelmi témájú képregényekből szervezett kiállítást, amelyet az érdeklődők november 26–30. között tudnak megtekinteni. A képregények Németh Levente és Korcsmáros Pál rajzaival készültek, egészen Szent Istvántól az Egri csillagokig. A kiállítás megnyitóján többek között Pindroch Csaba és Seress Zoltán színész olvas fel a művekből, ezzel is kedvet csinálva a hallgatóságnak.

A felolvasáson Bán Mór Hunyadi-ciklusának készülő műve is sorra kerül, ami külön csemege lehet azok számára, akik már tűkön ülve várják a készülő tévésorozatot, amelynek alapjául az író regényei szolgáltak.

Ezenkívül az esemény nyitónapján a Magyar történelmi képregényt az iskoláknak akcióra jelentkező iskolák számára a Képes Kiadó és a Képes Krónikák Kiadó átadja az ötven nyertes iskolának szánt, képregényekből álló ajándék könyvcsomagot.

Az érdeklődők a kiállítás megnyitójának részleteiről a két kiadó közös Facebook-eseményében tájékozódhatnak.