16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Meghalt Mick Rock, aki lefotózta a hetvenes éveket

2021.11.19. 17:26

Hetvenkét éves korában meghalt Mick Rock fotós, aki olyan zenészeket örökített meg kamerájával, mint David Bowie, a Queen, a Stooges, a Sex Pistols és Lou Reed – számolt be az MTI. A hírt Twitteren jelentették be. Halála okát nem közölték.

Azok, akiknek volt szerencséjük az ő köreiben létezni, tudják, hogy Mick sokkal több volt a férfinél, aki lefotózta a hetvenes éveket. Fotográfus költő volt, igazi természeti erő, aki pontosan azzal töltötte a napjait, amit szeretett. Amit csinált, azt mindig a maga elragadóan felháborító módján tette

– olvasható a közleményben.

Michael David Rock az angliai Hammersmithben született, a Cambridge Egyetemre járt, amikor fotózni kezdett. Először helyi koncerteket dokumentált. 1972-ben találkozott David Bowie-val, egy ideig az ő hivatalos fotósaként dolgozott, elkészítette róla a legikonikusabb fotókat Ziggy Stardustként.

Munkái a rockzene legemlékezetesebb albumainak borítóin láthatók, például Lou Reed Transformer és Coney Island Baby című albumán, Iggy Pop és a the Stooges Raw Power című lemezén, a Queen Queen II című lemezén, a Ramones End of the Century című lemezén és Joan Jett I Love Rock ’n Roll című albumán.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport