Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Még holnapig pályázhatnak a könyvkiadók a 150 milliós támogatásra

2021.11.28. 12:43
Manapság már a pályázatok is igazodnak a megváltozott olvasói igényekhez, médiafogyasztási szokásokhoz és a rohamléptékben fejlődő digitalizációhoz. A mostani sokmilliós könyvkiadói támogatás is ezt célozza.

A Covid-járvány igencsak megtépázta az elmúlt években a könyvkiadókat, különösen a kisebb, családi vállalkozásokat, melyek közül nem egy munkatársakat bocsátott el, szűkítette portfólióját, vagy egyenesen szüneteltette kiadói tevékenységét. Bár nem ezt hivatott orvosolni a Petőfi Irodalmi Ügynökség közelmúltban kiírt pályázata, de ha egy kiadó szemfüles, megtalálhatja azt a fejlesztési faktort, melyben most állami pénzt igényelhet. 

A Petőfi Kulturális Ügynökség nyílt pályázatot hirdet könyvkiadói tevékenységet végző magyarországi és határon túli könyvkiadók számára, amennyiben rendelkeznek digitalizálási, multimédiás vagy hangoskönyvprogrammal, ezeket támogatja ugyanis az ügynökség az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából.

A vissza nem térítendő támogatás célja olyan innovatív, értékteremtő magyar irodalmi, művészeti, kulturális, kritikai, tudományos és tudománynépszerűsítő magyar nyelvű kiadványok és szakmai programok létrehozása, melyek digitális, multimediális vagy hangoskönyv formában jelennek vagy valósulnak meg.

A pályázat nem titkolt célja a fiatalabb olvasók megszólítása, így a szellemi kulturális örökség és a kortárs művészetek népszerűsítése ebben a korosztályban.

Pályázni digitalizálási feladatokra, konkrétan

  • kiadványok e-book-formátumra konvertálására,
  • a könyvkiadó tevékenységéhez kapcsolódó online felület fejlesztésére,
  • multimediális tartalomgyártásra,
  • valamint hangoskönyvgyártás támogatására lehet.

A felhívás keretében rendelkezésre álló keretösszeg 150 millió forint, egy-egy kiadó egy- és ötmillió forint közötti összeget igényelhet. A pályázat benyújtása ingyenes, pályázati díj nincs.   • Vennék
  • Hírek