Eladó Qui-Gon Jinn fénykardja, Harry Potter varázspálcája és John McClane fegyvere

2021.11.30. 20:41

Mintegy ezer hollywoodi sikerfilm ereklyéit árverezik el Los Angelesben. A nagyszabású aukción többek között John Travolta Ponyvaregényben viselt fekete öltönyére, a Holtpont című filmben Patrick Swayze által használt szörfdeszkára és a Star Wars I. – Baljós árnyakban Liam Neeson által forgatott fénykardra is lehet licitálni – adta hírül az MTI.

A Batman, a Vissza a jövőbe, a Harry Potter, a James Bond és a Trónok harca filmek vagy Marilyn Monroe, Bruce Willis és Keanu Reeves rajongói több mint 1200 ikonikus tárgyhoz juthatnak hozzá csütörtökön és pénteken a Julien’s Auctions aukciósház árverésén Beverly Hillsben.

A szervezők szerint az egyik legkeresettebb tárgy Travolta öltönye és Liam Neeson fénykardja lehet, mindkettőnek 20-40 ezer dollárra (6,4-12,8 millió forintra) becsülik az árát.

De nagy érdeklődés övezheti Bruce Lee (vagyis az őt helyettesítő kaszkadőr) híres sárga kezeslábas vagy fekete nuncsakuja a Halálos játszma című filmből. 

A Harry Potter-filmekben használt varázspálcákra is lehet licitálni, valamint olyan álfegyverekre, mellyel például Bruce Willis harcolt John McClane-ként a Die Hard–filmekben.   • Tippek
  • Biztosítás