Polyák Lilla húsz év után távozik a Madách Színházból

2021.12.04. 14:22
Döntését azzal indokolta, hogy az elmúlt években egyre több meghatározó ponton távolodtak el az elképzelései az intézmény vezetésével.

Ha ki kell emelni egy művészt a Madách Színházból, valószínűleg a többségnek Polyák Lilla neve ugrana be először. Ez nem véletlen, a színésznő 2001-ben csatlakozott a teátrumhoz, az elmúlt két évtizedben ikonikus szerepekben mutatta meg tehetségét.

Épp ezért érte váratlanul színházkedvelő követőit, mikor hivatalos Facebook-oldalán megosztotta a hírt:

20 év után otthagyja a Madách Színházat.

Úgy fogalmazott, hogy bár az elmúlt 8 évben nem kapott a színházban új feladatokat, műsoron lévő előadásait mindig nagy örömmel játszotta. Döntését azzal indokolta, hogy az elmúlt időszakban egyre több meghatározó ponton távolodtak el az elképzelései a színház vezetésével. Kiemelte, hogy rengeteg fantasztikus művészt, technikust, asszisztenst és irodai dolgozót ismert meg, így mindig jó szívvel fog visszagondolni az elmúlt 20 évre és az ott megélt szakmai sikerekre.

Polyák Lilla a Madách Színház több futó darabjában is főszerepet játszik. Többek között ő alakítja az Anna Karenina és a Mary Poppins előadások címszerepét, a József és a színes szélesvásznú álomkabát Mesélőjét, a Jézus Krisztus Szupersztárban Mária Magdolnát, az Én, József Attila (Attila szerelmei) című előadásban Kozmutza Flórát, illetve a Tanulmány a nőkről című produkcióban Balogh Évát.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az eddig meghirdetett előadásait még Polyák Lillával vagy egy másik színésznővel lehet majd látni, de a poszt alatti kommenteket olvasva a nézői igény egyértelmű, sokan direkt az őt ígérő szereposztásokra váltottak jegyet.