Nemsokára mozikban az év legérzelmesebb filmje

2021.12.20. 13:43
Az örökbeadás egy egyedülálló, halálos beteg édesapa történetéről szól, aki biztosítani próbálja fia jövőjét.

A valós események alapján készült Az örökbeadás a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált, majd számos díjat nyert a világ különböző fesztiváljain. A korábban Oscar-jelölt Uberto Pasolini (Alul semmi – a legjobb film-jelölés, 1998) megható új filmjében a szeretet erejéről mesél.

A történet központi szereplője John (James Norton), egy harmincas évei közepén járó ablaktisztítóként dolgozó édesapa, aki egyedül neveli kisfiát. Amikor a férfi megtudja, hogy egy betegség miatt csupán néhány hónapja maradt hátra, kétségbeesett keresésnek indul, hogy találjon egy családot, aki a halála után otthont adhat a 4 éves Michaelnek (Daniel Lamont).

A szívbemarkoló és felemelő alkotásban egy írországi, egyszerű munkás mutat példát sokaknak felelősségtudatból, önzetlenségből és a szeretet erejéből.

Bár a történet könnyen csúszhat át a túlzott szentimentalizmusba, mind a kritikusok, mind az eddigi nézői visszajelzések alapján egy érzelmes és jó film született. Daniel Lamont alakítását mindenki kimagaslóan meggyőzőnek értékelte. A film csütörtöktől látható a mozikban.