Wunderlich József visszatér a Vígszínházba

DSZZS20190905010
2021.12.21. 17:40

Lezajlott  a teátrum belső vizsgálata Wunderlich József korábbi, a Vígszínházzal kapcsolatos bejegyzései kapcsán  − tájékoztatta az Indexet a körúti színház. A színművész bocsánatot kért kollégáitól, az egész társulattól és a színháztól, amit a vezetőség elfogadott.

A munkáltatói döntés értelmében Wunderlich József december 27-én tér vissza a színpadra, a Lóvátett lovagok című előadásban.

Bízunk benne, hogy a Vígszínház és közössége megtartó erő tud lenni ebben a helyzetben is 

közölte a színház.

Mint ismeretes, Wunderlich József szenvedélyesen és élesen fogalmazott, amikor később törölt Facebook-posztjaiban egyrészt a színház járványkezelési helyzetét, a tesztelés ritkaságát és elégtelen mivoltát, másrészt pedig azt nehezményezte, hogy ha egy színésznő nem vetkőzik, elveszik tőle a szerepet. Konkrétan a közelmúltban bemutatott Csehov Sirályára gondolt, amely óriási sikerrel megy a teátrum színpadán a grúz vendégrendező, David Doiasvili rendezésében. Az olvasópróbákon még Waskovics Andrea színművésznő játszotta az ifjú színésznő, Nyina szerepét, a premieren pedig már Márkus Luca. A polémia alapját az adta, hogy a rendezői elképzeléshez a színpadi rövid vetkőzés szervesen hozzájárult, azonban ezzel nem mindenki tud azonosulni. 

Wunderlich tehát a bocsánatkérés után visszaveszi szerepeit, többek között A nagy Gatsby főszerepét és a közelmúltban bemutatott Bella Figurában Eric szerepét a Pesti Színházban, és természeten Bokát is A Pál utcai fiúkból.

A nagy sikerű előadásról az Index kritikáját a közeljövőben olvashatják. 

(Borítókép:  Wunderlich József A nagy Gatsby című regényből készült színmű próbáján a Vígszínházban 2019. szeptember 4-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)