Az év utolsó YouTube botránya?

2021.12.22. 13:37
Osváth Zsolt és Csecse Attila között van vihar a biliben.

Az „első generációs” magyar youtuberek közül nem maradtak sokan a platform tartalomgyártói, ám akik igen, rendszerint elég nagy változáson mentek keresztül. Ez alól kivétel lehet Szirmai Gergely, aki magas minőségen kezdte YouTube karrierjét, és ugyanazon folytatja, maximum a mennyiség tekintetében észrevehető néha némi akadozás.

A magyar YouTube-őslakosok közé tartozik például még Dancsó Péter is, aki szintén változtatott kezdeti profilján (bár ezt nem mindenki egyhangú örömére tette), vagy Viszkok Fruzsi, aki még a hálószobájában, egy kamera előtt tanulta és tapasztalta ki, hogy mit jelent, ha valaki beauty vlogger.

Csecse Attila 2014 óta gyárt tartalmat a platformra, csatornáján először könyvekről beszélt, azóta pedig a YouTube trendek hullámlovasaként szórakoztatja követőit olyan videókkal, amiket épp népszerűnek érez; furcsa TikTok kajákat tesztel, a családjával készít tartalmat, vagy 24 órán keresztül teljesít egy kihívást.

Osváth Zsolt és Csecse Attila tartalmai között nagyítóval sem találunk hasonlóságokat, maximum, hogy mindketten a YouTube-on publikálnak, ezért is volt meglepő, hogy a Zshow time csatornán megjelent egy botrányt sejtető cím:

Csecse Attila így veri át a követőit élő adásban! Kínos lebukás.

Osváth Zsolt a médiában dolgozott, nem most először adott bulvárt is megszégyenítő címet a videójának, de a két csatorna eltérő profilja miatt a mezei YouTube-nézőben joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi köze lehet ennek a két személynek egymáshoz? Hát nem sok semmi, cserébe tanulságos történetet kapunk.

Történt ugyanis, hogy Osváth Zsolt bár még az RTL Klubnál dolgozott, de már párhuzamosan nagyratörő ambícióinak eleget téve kezébe vette a sorsát, és elindította saját csatornáját, amin először a Való Világ műsorához kötődő tartalmakat gyártott, majd kiötölt egy másféle beszélgetős tartalmat. Ikonikus kanapéját azóta már vezető politikusok, médiaszemélyiségek és érdekes emberek is koptatták. De a kezdetek kezdetén Csecse Attilát is felkereste, hogy ha van kedve, szeretettel várja.

Ugorjunk az időben előre arra a momentumra, ami ennek a kis balhébombának a gyújtózsinórját jelentette. Csecse Attila egy élő adásban válaszolt egy nézői kérdésre, ami azt firtatta, hogy mi a baja Zsoltival.

Zsoltival csak az a bajom, hogy hívott egyszer egy interjújába, de miután lemondtam, hogy nem szeretnék menni, nagyon betámadós, megsértődős stílusa lett, hogy én hogy mertem elutasítani ezt az interjú lehetőséget.... Mikor tök normálisan fogalmaztam meg.

Most azt is megtudhattuk, hogy mit jelent a „tök normális” megfogalmazás, ugyanis Osváth Zsolt feltárta a nézők előtt az ominózus Messenger-beszélgetést. Ott az látható, hogy Csecse Attila reagált Zsolt első pár mondatára, ám a konkrét ajánlatra már nem, ahogy onnantól kezdve egy üzenetet sem méltatott válasszal.

Maga a botrány, nem több, mint egy gyorsan kipukkasztható luftballon, mégis érdemes leszűrni belőle pár dolgot. Mielőtt nagyközönség előtt valakiről negatívan állítunk valamit, legalább arról érdemes meggyőződnünk, hogy azok valós tények, vagy csak manipulált emlékképek, amiket a képzeletünk generált saját lelkiismeretünk tisztázására.