Sarah Paulson játssza Karikó Katalint az HBO sorozatában

GettyImages-497588774
2022.01.01. 07:52

Az HBO The First Shots címmel készít sorozatot a koronavírus-vakcinák kifejlesztéséről, írta meg a Complex. A széria Brendan Borrell azonos című könyvén alapul. 

A sorozat bemutatja azt a munkát, ami számtalan emberélet megmentéséhez vezetett, a tudományos eredményeket és azokat a kihívásokat, amiket a politika támasztott a projektekkel szemben. 

Karikó Katalint az Emmy- és Golden Globe-díjas Sarah Paulson fogja játszani, akit korábban az American Crime Story, valamint a Száll a kakukk fészkére antihős nővéréről szóló, Ratched című sorozatokból ismerhettünk.

Stéphane Bancelt, a Pfizer vezérigazgatóját Stanley Tucci, míg a Moderna vakcináján dolgozó Barney Grahamet a Harry Potterben és a Fargo című sorozatban játszó brit David Thewlis alakítja.

Anthony Fauci, az amerikai elnökök egészségügyi főtanácsadójának szerepét Martin Short, Donald Trump volt amerikai elnök vejének, Jared Kushernek a szerepét pedig Nicolas Braun kapta. 

Sarah Gilbertet, az AstraZeneca vakcinájának egyik megalkotóját Julianne Moore játsza.  

Mint azt megírtuk, Karikó Katalin biokémikus vehette át a 2021-es Golden Plate Award kitüntetést. Az Academy of Achievement (Teljesítmények Akadémiája) nonprofit oktatási szervezet díját december 23-án a Los Angeles-i Bel Air Hotelben tartott díszvacsorán vette át Karikó Katalin biokémikus, a Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora, a Pennsylvaniai Egyetem adjunktusa és a BioNTech cég vezető alelnöke.

(Borítókép: Sarah Paulson. Fotó: Neilson Barnard / Getty Images)