A TV2 leadja az Elkxrtuk című filmet

2022.01.05. 15:34

Októberben mutatták be a Gyurcsány-filmként elhíresült Elkxrtuk című mozit, amely egyoldalúan ábrázolt politikai állásfoglalása miatt a tavalyi év egyik legnagyobb vihart kavaró alkotása lett. Emellett, vagy pont ezért, a 2021-es év legnézettebb magyar filmjeként zárta az évet, amit erősen megdobott, hogy a politikai krimit művészfilmmé minősítették, tehát majdnem az ország összes mozijába eljutott.

A Hvg szúrta ki, hogy a tv2 január 23-án műsorra tűzte az elkxrtukat.

Mindössze negyed évvel a mozipremiert követően tehát már a tévében is megnézhetjük a démonizált Dobrev Klárát, a meglepetés főgonosz Hann Endrét, és fiktív szereplőnket, a közvélemény-kutató cég fiatal dolgozóját, aki ha kell, mezítláb kommandózza le a TEK-eseket egy serpenyővel.

Tavaly amúgy számos kiváló magyar mozifilmet láthattunk: bemutatták az első igazi magyar horrort (Post Mortem) Cannes-ban debütált Enyedi Ildikó új filmje (Feleségem története), megkaptuk a magyarok első karácsonyi romkomját (Nagykarácsony), ezeket még nem láthatjuk a magyar kereskedelmi csatornákon. A TV2 2022. január 23-án Kálomista Gábor producer filmjét, az Elkxrtukat vetíti.