16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Elhalasztják a Grammy díjátadóját, a Golden Globe sem lesz az igazi

000 9VA9MN

A Grammy díjátadóját elhalasztják a szervezők a koronavírus-járvány miatt. A Golden Globe-ot megtartják ugyan a tervezett időpontban, de csak szerény körülmények közt. 

grammy.com oldalán azt írták, hogy alapos megfontolás és a szakértőkkel való konzultáció után döntöttek a halasztás mellett.

Számunkra a zenei közösségünk, közönségünk, valamint annak a több száz embernek az egészsége és biztonsága a legfontosabb, akik fáradhatatlanul dolgozónak ezen a műsoron. Az omikron-variáns övező bizonytalanságot látva túl nagy kockázattal járna január 31-én megtartani a show-t

– fogalmaztak a szervezők. A közleményből nem derült ki, hogy mikor tarthatják meg ehelyett a díjátadót, de ígéretük szerint a közeljövőben ezt is bejelentik majd.

Mindeközben a Golden Globe díjátadóját idén a szokásnál jóval szerényebb körülmények közt rendezik meg. A variety.com birtokába jutott levelezésből az is kiderült, hogy az eseményen nem lesznek műsorvezető celebek sem, mivel – a koronavírus-járvány, illetve az eseményt szervező HFPA korábbi botránya miatt  – senkit sem tudtak rávenni arra, hogy felkonferálják és levezessék a díjátadót. 

Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan hogy is fog kinézni a január 9-ei díjátadó, de az biztos, hogy csak korlátozott számban, szigorú járványügyi előírások mellett tudnak majd nézőket fogadni. A levélben azt írták, hogy még a két oltás sem lesz elég a belépéshez, hanem csak azok lehetnek jelen, akik mindhárom vakcinát beadatták, emellett még egy negatív teszttel is rendelkeznek.

A jelölteket egyébként egy élő YouTube-videóban jelentették be tavaly december 13-án. Elképzelhető, hogy a díjátadó is hasonló módon fog zajlani, miután az amerikai NBC csatorna – szintén a fentebb említett kritikák miatt – nem vállalta, hogy közvetíti az eseményt. 

A Sundance Filmfesztivált is csak virtuálisan szervezik meg 

Az előzetes terveket feladva, a tavalyi évhez hasonlóan idén is csak virtuálisan rendezik meg a Sundance Filmfesztivált – írta meg ugyancsak a Variety.  

Utah államban a fesztivál idejére az esetek számának nagyarányú megugrását jelzik előre, és mi nem tehetjük ki veszélynek tudatosan a stábunkat és a minket befogadó közösséget. A fennálló körülmények között felelőtlenség lenne ekkora nyomásnak kitenni Summit megye egészségügyi rendszerét és a több mint 1500 fős stábot

– írták közleményükben a szervezők.   

A fesztivált hagyományosan a Utah állambeli Park Cityben szokták megtartani.

(Borítókép: Don EMMERT / AFP)  • Tippek
  • Hírek