Gabriel García Márqueznek volt egy házasságon kívüli gyermeke

GettyImages-98585254
2022.01.19. 06:05

Gabriel García Márqueznek volt egy házasságon kívül született gyermeke, a Nobel-díjas kolumbiai szerzőnek ez volt a legféltettebb titka – írta meg nyolc évvel az író halála után az El Universal című kolumbiai lap.

A Száz év magány szerzője csaknem 50 éven át élt házasságban Mercedes Bachával, ennek ellenére az 1990-es évek elején szerelmi viszonyt folytatott egy nála 33 évvel fiatalabb mexikói író-újságírónővel, Susana Catóval, akitől született egy lánya, Indira – fedte fel a cartagenai székhelyű lap. 

A lány nem viseli világhírű apja nevét, édesanyja családnevén anyakönyvezték. A ma 31 éves nő Mexikóvárosban él, és filmproducerként több díjat is elnyert.

Márquez Kubában ismerkedett meg az újságírónővel, aki egy kolumbiai folyóirat számára készített vele interjút. Később együtt írtak forgatókönyveket.

Röviddel Gabriel García Márquez halála előtt jutott el hozzám a szóbeszéd, amely azóta sem hagyott nyugodni, és utánajártam, igaz-e

– mondta el egy helyi rádióban a hosszú leleplező cikk szerzője, Gustavo Tatis. Az újságíró szerint a Nobel-díjas író életrajzírója, egyik legjobb barátja és több családtagja is megerősítette neki, hogy a pletyka nem alaptalan.

Márquez, a mágikus realizmus műfajának vezéralakja 2014. április 17-én, 87 évesen hunyt el Mexikóban, ahol élete egy részét leélte. Felesége, Mercedes 2020. augusztus 15-én halt meg ugyanúgy 87 évesen. Az El Universal cikkéből nem derül ki, hogy a feleség tudott-e Indira létezéséről – írja az MTI.

Nagyon valószínű, hogy Mercedes megérezte, milyen viszony fűzhette férjét Susana Catóhoz, de élete végéig hallgatott róla. Ugyanakkor Indira létének kiderülése egy családi kataklizmával ért fel

– mondta Gustavo Tatis, aki szerint maga az író élete végéig odafigyelt házasságon kívül született lányára.

Az 1982-es irodalmi Nobel-díj birtokosa az 1990-es években kijelentette, hogy „minden írónak három élete van: egy nyilvános, egy privát és egy titkos”. A titkot felfedő újságíró szerint Márquez esetében mindhárom életben kulcsszerepet játszottak a nők.

(Borítókép: Gabriel García Márquez 1982. január 12-én. Fotó: Ulf Andersen / Getty Images)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla