Botond, Mózes
EUR 386,91 Ft
USD 372,11 Ft
14 °C
29 °C

Idén sem biztos a mohácsi busójárás

DSOKI20200224001
2022.01.22. 21:27

A busók reménykednek benne, hogy a hatnapos farsangon, február 24-től március 1-jéig a hagyományok szerint űzhetik a telet.

Már folyamatban van az öltözékek karbantartása, a kellékek kiegészítése, és a horvát önkormányzat faragó szakkörében a gyerekek új álarcokkal készülnek. De folynak a táncórák, és a busók már a máglyákra szánt rőzsekötegeket is összekészítették.

A mohácsiak nagyon várják, és a szervezők is már javában készülnek a busójárásra, ám tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy a végső szót a vírushelyzet fogja kimondani

– mondta Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere.

Az elárusító helyek mindegyike elkelt, és folyik a vendégváró programok pontosítása. Már csak arra várnak, hogy a vírushelyzet lehetővé tegye a felszabadult farsangolást – írja a Mohácsi Újság.

Amint arról az Index beszámolt, a busójárás a koronavírus-járvány miatt 2021-ben elmaradt.

(Borítókép: Busók házalni mennek a mohácsi busójárás ötödik napján 2020. február 24-én. Fotó: Sóki Tamás / MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla