Szombaton kinyit a Magyar Zene Háza a Városligetben

PAP 9073
2022.01.22. 10:34 Módosítva: 2022.01.22. 10:34

A magyar kultúra napja alkalmából szombaton megnyílik a Magyar Zene Háza a Városligetben – közölte Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Facebookon.

Azt írta: egy hiánypótló múzeum és egy különleges, kortárs épület nyílik meg. A Magyar Zene Háza egyaránt szól a fiatalokhoz, idősebbekhez és a laikusokhoz is.

Mert a zene: mindenkié. Olyan, mint a sport. Egyesít, összehoz bennünket, legkülönbözőbb magyarokat. És ha magyarok a zene egyetemes nyelvén alkotnak nagyot, az egész világ a lelkes közönségük

– írta az államtitkár, aki azt is elmondta, hogy Miklósa Erika operaénekessel és Batta András zenetörténésszel, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatójával alaposan bejárták az épületet.

Az államtitkár szerint az épület a múzeumi funkciója mellett előadótér és koncerthelyszín is lesz. „Az újjászülető Városligetben méltó új otthont kapott a magyar zene, ahol színes programkínálat: a népzenétől a jazzig különböző koncertek, zenepedagógia foglalkozások és egy bámulatos tárlat várja majd az érdeklődőket. Jöjjenek, nézzék meg Önök is, érdemes!” – zárta bejegyzését.

 A minap egy nemzetközileg is elismert, fiatal csellóművésszel közöltünk interjút, aki elmondta, hogy Magyarországon miért nem tudott érvényesülni komolyzenészként.