Eszter, Eliza
EUR 382,87 Ft
USD 357,04 Ft
14 °C
24 °C

Átadták a Petőfi Zenei Díjakat

D  CC20220120105
2022.01.23. 22:22

A 4S Street lett az év zenekara, Köteles Leander az év férfi előadója, Deva pedig az év női előadója a Petőfi Zenei Díjak átadásán – adta hírül az MTI. Az elismeréseket tizenegy kategóriában nyújtották át, az életműdíjat Szakcsi Lakatos Béla vehette át. A díjátadót és a gálaműsort a koronavírus-járvány terjedése miatt idén is televíziós felvételről tekinthették meg a nézők. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat immár hatodik alkalommal adták át.

Az év férfi előadója Köteles Leander, az év női előadója Deva (Takács Dorina) lett. Az év zenekara díjat a 4S Street vehette át, az év idegen nyelvű magyar szerzeménye Lengyel Johanna feat. Benkő Dávid Never Be című dala lett, az év multimédiás projektje kategóriában a BP Underground rockfilm lett a befutó. Az év elektronikus zenei előadójaként az Analog Balaton kapott Petőfi Zenei Díjat, az év hangszeres előadójaként a harsonás Varga Nóri.

A Petőfi Zenei Díjhoz a közmédia minden díjazottnak egymillió forintot, az életműdíjasnak hárommillió forintot ajánlott fel.

(Borítókép:  Az Aurevoir együttes a színpadon a Petőfi Zenei Díjak átadásán az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában 2022. január 20-án.  Fotó:  Cseke Csilla / MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla