Komolyzenei talkshow-koncertet rendeznek az Akváriumban

2022.01.23. 06:35

A MÁV Szimfonikus Zenekarral és Tőröcsik Franciskával rendezik meg a Zene Showja nevű komolyzenei talkshow-koncertsorozat következő eseményét.

A január 26-án, szerda este megrendezett esemény házigazdája a ZeneMűvek lesz, amely Seidl Dénes trombitaművész, zenepedagógus és Dénes-Worowski Marcell karmester, zenepedagógus kezdeményezése. Céljuk az, hogy a komolyzenei kultúrát könnyed, szórakoztató formában tárják a nagyközönség elé.

A mostani eseményen Törőcsik Franciska színésznő, az Anima Sound System énekesnője mesél majd Seidl Dénesnek arról, hogy milyen szerepe van az ő életében a komolyzenének. Minderre pedig a MÁV Szimfonikus Zenekar Dénes-Worowski Marcell vezényletével klasszikus zenei műveket – többek közt Berliozt, Puccinit, Ravelt és Verdit – játszik majd rá. Az estet Törőcsik Franciska és a zenekar egy közös produkcióval zárják.

A sorozat múlt év decemberben kezdődött meg, első vendégük Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vitorlázó volt. 

A komolyzene szempontjából is fontos előrelépést jelent, hogy szombaton, a magyar kultúra napján megnyitott a Magyar Zene Háza. Batta András, a Magyar Zene Háza igazgatója elmondta, hogy mi mindenre lehet számítani az intézményben.