Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Emléktáblát avattak az egy éve elhunyt Börcsök Enikő Rózsa utcai otthonánál

D KOS20220128087
2022.01.28. 18:14

Egy éve, a születésnapján hunyt el az egyik legkiválóbb és legszélesebb palettán játszó színésznőnk, a Jászai Mari-, érdemes és kiváló művész díjas Börcsök Enikő, aki anyaszínháza, a Vígszínház mellett pályája utolsó szakaszában a Pinceszínházban is otthonra talált.

Háy János A Gézagyerek című darabjának anya szerepében lépett fel először a IX. kerületi miniteátrumban, majd a szerző másik darabját, A Herner Ferike faterját első rendezéseként maga állította színpadra. 

A táblát a fővárosi önkormányzat állíttatta a színésznő VII. kerületi, Rózsa utcai otthonában. A 47./A számú ház falán található emléktáblát január 28-án, péntek délután leplezték le. A színésznőről Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere emlékezett meg, a Vígszínház részéről Rudolf Péter igazgató, Hegedűs D. Géza, Harkányi Endre, Kern András és Halász Judit színművészek vettek részt az eseményen. 

(Borítókép: Börcsök Enikő emléktábla avatása 2022. január 28-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek