A Marvel színésznője nem hisz a kötelező oltásban

2022.01.29. 17:47
A Lost – Eltűntek című sorozat, a Hobbit-filmek és A Hangya című Marvel-produkció színésznője, Evangeline Lilly aggodalmát fejezte ki a kötelező oltással szemben.

Instagramon tett közzé egy posztot arról, hogy Washingtonban járt egy megmozduláson, hogy kifejezze tüntetését a kötelező oltás ellen, amit bármilyen társadalmi vagy szociális nyomásra kényszerítenek rá az emberekre. Szerinte senkire sem lehetne rákényszeríteni, hogy fenyegetés hatására bármit is beadjon a testébe:

Ez nem lehet az út. Nem biztonságos. Nem egészséges. Ez nem szeretet. Megértem, hogy a világ félelemben él, de nem hiszem, hogy a félelemre erővel válaszolva megoldódnak a problémáink. Ahogy a Covid előtt is a választás mellett voltam, ma is a választás mellett vagyok.

A színésznő nem először nyilvánult meg a vírussal kapcsolatban. Mikor 2020 elején még csak kialakulóban volt a pandémia, a színésznő úgy nyilatkozott szintén közösségi média felületein, hogy szerinte „a koronavírus csak egy felfújt légúti influenza”. Ezért a kijelentéséért később mentegetőznie kellett, és bocsánatot kért követőitől.