Keresztények százmillióit üldözik a világban

2022.01.30. 19:45
Ezt a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára mondta a Kereszt-tűzben című kiállítás veszprémi megnyitóján.

Napjainkban is 360 millió keresztényt üldöznek hitük miatt szerte a világon. Ezt a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára mondta a Kereszt-tűzben című kiállítás veszprémi megnyitóján.

Azbej Tristan hangsúlyozta: 2021-ben csaknem 5900 keresztényt öltek meg Jézusba vetett hitükért.

Hozzáfűzte: a világon elsőként Magyarország emelte szakpolitikai szintre az üldözött keresztények és a velük együtt szenvedő más közösségek tagjainak megsegítését, tudósított a távirati iroda.

Az államtitkár azt is jelezte: a Hungary Helps Program révén már mintegy félmillió embernek segítettek a szülőföldjükre visszatérni vagy ott megmaradni. Szerinte a bajt helyben kell megoldani, és nem a bajba jutottakat kell Európába hozni.

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a keresztény értékrend összehozza az embereket. Megjegyezte: akkor működik jól egy város és térség, ha a fiatalok és az idősek együtt tudnak gondolkodni jövőjükről.