Megkezdődött a szavazás a Highlights of Hungary jelöltjeire

HighlightsOfHungary dij kep
2022.02.03. 19:00
Berecz Zsombor és a Vérlovagok is várják a közönség szavazatait az idei Highlights of Hungaryn: az ötven jelölt közül csak egy kaphatja meg a közönségdíjat.

Idén sem lesz egyszerű dolga a közönségnek, hiszen a Highlights of Hungary nagykövetei gondoskodtak arról, hogy valóban értékes, szeretni való és példaértékű kezdeményezések és történetek kerüljenek a jelöltek közé.

Ahogy az már megszokott, az összeállítás kategóriák nélkül készült, de rendkívül változatos területekről sikerült válogatni – képviselteti magát a technológia és az üzleti világ, a kultúra, a tudomány, a zene és a sport is.

Kis kezdeményezések, nagy célok és még nagyobb eredmények

szerepelnek a különleges összeállításban, amely nemcsak Magyarországról, hanem a határon túli magyarlakta vidékekről is bemutat kiemelkedő történeteket.

A jelöltek között találjuk idén Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázót, a sürgős beavatkozásokhoz azonnal vért szállító Vérlovagokat, de lehet szavazni az eCall rendszerére is, amelyet bárki beszerelhet az autójába, és az, ha baleset történik, magától elküldi a jármű pozícióját és az utasok számát a segélyhívó központnak. Várja a szavazatokat a Székelyföld szellemi és kulturális örökségét ápoló Székelyföldi Legendárium, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint az életútinterjúk alapján memoárköteteket készítő Memoár Műhely is. A jelöltek teljes listája és rövid bemutatása ide kattintva érhető el.

Összesen ötven történetre lehet szavazni a Highlights of Hungary weboldalán a következő két hétben, február 3-tól 17-ig. Egy szavazó tíz történetre voksolhat, a legtöbb szavazatot begyűjtő jelölt kapja a 2 millió forinttal járó Highlights of Hungary elismerést.

Idén a nagykövetek is odaítélhetnek egy díjat a közönségtől függetlenül, ez szintén 2 millió forintos anyagi elismeréssel jár: ezt a közönségdíjjal együtt február 24-én adják át egy online gálaműsor keretében.

Az idei nagykövetek:

Trunk Tamás – Z generációs brandtanácsadó, szerző, youtuber, válogatott síelő

Bagossy Norbert – a Fonogram-díjas Bagossy Brothers Company alapítója

Gém Péter – a Dorko márka és a Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központ alapítója

Mádai Vivien – televíziós műsorkészítő, szerkesztő, műsorvezető

Trellay Levente – a 100sparks, a TELEP, a TELEP Galéria és a Budapest Bägel alapítója

Margaret Ann Dowling – márkatanácsadó

Ókovács Szilveszter – operaénekes, a Magyar Állami Operaház főigazgatója

Máthé Zsuzsa – újságíró, a Szent István Intézet igazgatója

Nagy Viktor – olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó (kapus poszton), az Immunetec Proof Kft. alapítója

Nagy Anna – az Egyszülős Központ alapítója és vezetője, Highlights of Hungary-jelölt 2018-ban

A Highlights of Hungary csapata: Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi-Nagy Gergely és Remete Tibor

(Borítókép: Gerencsér Tamás / Index)