Topkategóriás világsztár Mundruczó Kornél új filmjében

063 1202387989
2022.02.04. 09:01 Módosítva: 2022.02.04. 09:01
A hollywoodi színésznő korábban olyan produkciókban játszott, mint az Adaline varázslatos élete, az Egy kis szívesség, a Vadállatok című filmek.

Mundruczó Kornél megállíthatatlanul halad előre a filmes szakmában. Legújabb készülő filmje a Proxy címet viseli, ami egy, a közeli jövőben játszódó sci-fi, a női főszerepben pedig Blake Lively lesz – adta hírül a Screen Daily.

A hollywoodi színésznő korábban olyan produkciókban játszott, mint az Adaline varázslatos élete, az Egy kis szívesség, vagy a Vadállatok című filmek, illetve a kétezres évek egyik leghíresebb tinisorozatában, A pletykafészekben ő alakította az egyik főszerepet, ez hozta meg számára a széles körű ismertséget.

A Proxy producerei Endeavor Content és Aaron Ryder, akik Denis Villeneuve Érkezés című filmje mögött is álltak. A filmtervet a Berlinalén, az Európai Filmpiac közönsége előtt mutatják be februárban.

Mudruczó az amerikai piacra főként azután tört be, hogy alkotótársával, Wéber Kata forgatókönyvíróval  akivel korábban a Fehér isten, a Jupiter holdja című filmekben dolgoztak együtt – leforgatták a Pieces of a Woman című drámát, amelyért nem mellesleg a főszereplő Vanessa Kirby Oscar-jelölést kapott legjobb színésznő kategóriában. A film egyik producere Martin Scorsese volt, aki valószínűleg elégedett volt a közös munkával és a végeredménnyel, mert hasonló szerepet vállalt az alkotópáros legutóbbi filmjében, az Evolúcióban is, amit Cannes-ban a versenyszekcióban mutattak be.

(Borítókép: Jamie Mccarthy / Getty Images / AFP)