Szerelmes filmként ajánlják az Elkxrtukat külföldre

Elk rtuk jelenet a filmből4 Megafilm
2022.02.10. 14:33
Helmeczy Dorottya producer szerint nagyon érdekli az európai filmpiacot a Megafilm 2006-os magyarországi eseményeket feldolgozó politikai krimije, az Elkxrtuk.

A külföldön eddig Brüsszelben, Los Angelesben és Erdélyben bemutatott film nemzetközi karrierjének valódi esélyei kiderülhetnek az European Film Marketen, amely idén február 10–17. között online zajlik a világjárvány miatt.

A Berlinaléhoz köthető európai filmpiacon a legjelentősebb terjesztők és gyártók tárgyalnak a nemzetközi forgalmazókkal filmjeik vetítési jogainak megvásárlásáról, tehát itt dől el, ki veszi meg és mutatja be külföldön a Film Market-filmeket.

A Megafilm virtuális standján a 25 éves gyártócég teljes portfóliója látható, köztük az El a kezekkel a Papámtól!, a Nyitva és az Elkxrtuk című produkció.

Dudás Viktor, a Megafilm értékesítési tanácsadója úgy látja:

a külföldi vásárlók számára egyáltalán nem lényegesek azok a politikai felhangok, amelyek Magyarországon kísérték a filmet. Ez egy jól sikerült politikai krimi, amelyben nagyon erős a szerelmi szál. A legtöbb érdeklődőt is ez fogja becsábítani, és ennek mentén döntenek a vásárlásról.

(Borítókép: Jelenet az Elkxrtuk című filmből. Fotó: Megafilm)