A pápa után a Terror Háza előtt énekel Tóth Gabi

2022.02.15. 10:43
Ünnepi programsorozattal emlékeznek a Terror Háza Múzeum húsz évvel ezelőtti megnyitására. A jövő héten rendhagyó történelemórákat, konferenciát és koncertet is tartanak.

Az ünnep szervesen kapcsolódik február 25-höz, a kommunizmus áldozatainak emléknapjához, amikor gyertyagyújtás lesz a Hősök falánál. A Terror Háza azért jött létre, nehogy még egyszer előfordulhasson, amit a náci, fasiszta és a kommunista diktatúrák Magyarországon vagy a világon elkövettek

– idézi az MTI Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár beszédét, mely a hétfői sajtótájékoztatón hangzott el.

Schmidt Mária, az intézmény főigazgatója szerint az elmúlt húsz évben több mint hétmillió ember járt a múzeumban, akik

a kiállításból megtanulják, hogy a két totális diktatúra egy tőről fakad, terroristatermészetű, emberellenes volt.

A Terror Háza Múzeumban február 21. és február 25. között rendhagyó történelemórákat tartanak középiskolás diákoknak, 24-én Vörös csillag a kereszt ellen címmel konferenciát rendeznek a Szent István Intézettel közösen.

Radics Gigi is összhangban a Terror Háza Múzeummal

Február 26-án (szombaton) ingyenes ünnepi koncert lesz az Andrássy úton a Kerekes Band, Tóth Gabi, Vastag Csaba és Radics Gigi részvételével.

Olyan dalok hangzanak el tőlük, amelyek összhangban vannak mindazzal, amit a Terror Háza Múzeum képvisel

– jelentette ki Szabó László, az esemény fő szervezője.

Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója elmondta, hogy a 20. születésnapra készült egy imázsfilm, emellett egy rövid sorozatban az intézményhez köthető személyiségek mondják el a Terror Házával kapcsolatos gondolataikat.