Veszélybe sodorta Tóth Veráék lakáséttermét az ukrajnai válság

2022.03.05. 10:52
Az ukrajnai háború miatt szankcióval sújtott Sberbank csődje után munkájuk gyümölcse kárba veszhet.

Tóth Vera és vőlegénye, Pauli Zoltán szintén a legrosszabbtól tartanak. Az énekesnő szerelme egy lakáséttermet üzemeltet. A férfi a közösségi médiában posztolt, az étterem oldalán megjelent bejegyzésben kifejtette, hogy ők is érintettek a Sberbank-ügyben.

Kedves Vendégeink! Sajnos mi is a Sberbank ügyfelei voltunk, ezért átmenetileg a bankkártyás, szépkártyás és az online fizetést felfüggesztettük. A kialakult rendkívüli pénzügyi helyzet miatt ezúton is köszönjük termelőink, beszállítóink, kivitelezőink, munkatársaink, közműszolgáltatóink, valamennyi partnerünk rugalmasságát a pénzügyi tranzakciók tekintetében. Példátlan, hogy meg tud történni egy európai országban, hogy vállalkozások és családok ezrei egyik pillanatról a másikra elveszítik valamennyi pénzügyi forrásukat egy bankcsőd miatt. Reméljük, az átmeneti helyzet mielőbb konszolidálódik, addig mindenkinek szíves türelmét kérjük

– áll a csütörtökön megosztott bejegyzésben. Pénteken azonban már azt írták, hogy „a holnapi naptól ismét tudtok bankkártyával fizetni mind online, mind a helyszínen”, mivel a foglalási rendszer újra éles.

Pauli Zoltán és Tóth Vera a Blikknek elmondta, hogy a beszállítóik, a szolgáltatóik és a kivitelezőik miatt (is) érzékenyen érinti őket az orosz bank csődje, hiszen „a pénzügyi intézet számláit zárolták, nem jutnak a pénzükhöz, nem tudják kifizetni a számláikat, de még az alkalmazottaikat sem”.

Türelmetlenek a vendéglátósok

A sztárpár a Magyar Nemzeti Bank segítségében bízik. A séf cége, a Pauli Consulting Kft. a céginformációk alapján 2019-ben 16,76 millió, 2020-ban 32,15 millió, tavaly több mint 68 millió forint nettó árbevételt ért el.

Egy, a lap által megkérdezett vendéglátós szerint hiába várnak a beszállítók heteket a kifizetésre, az alkalmazottak már nem lesznek ilyen türelmesek. Egy másik, szintén vendéglátásban dolgozó informátor szerint ez elsősorban amiatt van, mert rengeteg a nyitott, betöltetlen állás a piacon, a dolgozók pedig azonnal stabilabb munkahely után nézhetnek. Hozzátette: Pauli Zoltánék ráadásul a hét végén vannak csak nyitva, nehezebben jutnak gyors, készpénzes bevételhez.