Nehéz megszólalni a Nemzeti dal új klipjét látva

2022.03.12. 09:19 Módosítva: 2022.03.12. 09:20
Nagy Szilárd és Ragány Misa fejéből pattant ki az ötlet, hogy a Nemzeti dalt kissé felújítva „All Stars” módon adják elő.

Tolcsvay László ikonikus Nemzeti dal-feldolgozása nemzedékek március 15-éit kísérte, épp itt volt az ideje egy friss, fiatalos, megújított verziónak. A kezdeti hírek még arról szóltak, hogy az újrahangszerelt változat a zeneszerző közreműködésével el is készült, de ezt Tolcsvay László később cáfolta, a feldolgozástól el is határolódott (az erről szóló cikk itt olvasható), a kliphez viszont sikerült megnyerni a magyar pop-rock élet nagy öregjeit: Nagy Ferót, Varga Miklóst, Sasvári Sándort és Pataky Attilát. Rajtuk kívül a klipben közreműködik még Muri Enikő, Réthy Zsazsa és Varga Vivien, valamint a két ötletgazda, Nagy Szilárd és Ragány Misa is.

Ők már több hazafias dalt jegyeznek, és számukra nem volt kérdés, hogy ikonok közreműködésével készítik el legújabb feldolgozásukat, hiszen missziójuk, hogy a nagy legendák életművét ápolják.

A részben a Nemzeti Múzeumban, részben annak kertjében fölvett klipet látva nehéz mit mondani: a pátoszos tekintetek és mozdulatok alapján nem biztos, hogy közelebb tudják hozni a Nemzeti dalt és vele a nemzeti érzést a fiatalokhoz, már ha ez volt a cél. Az eddigi mintegy 70 ezer megtekintés mindenesetre közel 900 lájkot hozott, és 38 lelkendező hozzászólást.