Gyerekek írásait várják a Janikovszky Éva meseíró pályázaton

2022.03.17. 15:18
Akár már hétévesen is pályázhat mesével az az ambiciózus gyermek, aki saját kis világával fejezné ki azt, ami megihlette a fantáziáját. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Kiadó közös pályázatán 7–16 éves gyerekek alkotásait várják.

A felhívásra április 19-ig lehet jelentkezni mesékkel, történetekkel, tematikus megkötés nélkül. A részletekről az érdeklődők a könyvtár honlapján tájékozódhatnak, az elkészült meséket e-mailen lehet beküldeni a janikovszky@fszek.hu címre.

A 17. Janikovszky Éva meseíró pályázatot három korcsoportban hirdetik meg:

  • az első korcsoportban a 7–9 évesek,
  • a másodikban a 10–13 évesek,
  • a harmadikban a 14–16 évesek alkotásait várják.

A pályázatra magyarországi és határon túli településekről egyaránt várják a jelentkezést, minden pályázó egy, maximum 15 ezer karakter (öt A/4-es oldal) terjedelmű, nyomtatásban eddig meg nem jelent írást nyújthat be. A pályaműveket az FSZEK könyvtárosaiból álló előzsűri értékeli, és kiválasztja azokat a meséket, amelyeket érdemesnek talált a szakmai zsűrihez való továbbjutásra. A végleges díjazási sorrendről a szakmai zsűri dönt.

A meseíró pályázat fővédnöke Gy. Németh Erzsébet, Budapest Főváros humán területekért felelős főpolgármester-helyettese, védnöke pedig Janikovszky János, a Móra Kiadó vezérigazgatója és Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója. Az ünnepélyes díjátadót május 27-én tartják a Palota Könyvtárban.