Több mint 800 millióért kelt el egy Marvel-képregény

2022.03.19. 07:57
Több mint 2,4 millió dollárért (815 millió forint) kelt el az első Marvel-képregény egy különleges példánya egy online árverésen – közölte pénteken az aukciósház.

Minden idők első Marvel-képregényének az 1-es számot, valamint a „fizetéses példány” feliratot viselő példányaként ismert füzet a képregénygyűjtők világában a három legbecsesebb darab egyike – mondta Vincent Zurzolo, a ComicConnect ügyvezetője. A New York-i székhelyű aukciósház csütörtök éjjel valamivel kevesebb mint 2,427 millió dollárt kapott a példányért.

A vevő nevét nem tették közzé. Zurzolo annyit árult el róla, hogy „rendkívül szenvedélyes képregénygyűjtő és befektető”, aki mást is gyűjt – írja az MTI.

Az 1939-ben piacra dobott első kiadás olyan szuperhőskaraktereket mutatott be, mint a Torpedó és az eredeti Fáklya. Az 1939-es füzet indította el a képregények, filmek, sorozatok és videójátékok Marvel-univerzumát.

A nagyon jó állapotban fennmaradt képregény iránt óriási a kereslet, mert benne van a kiadó kézírásos feljegyzése arról, mennyit fizetett az egyes íróknak és rajzolóknak.

Hihetetlenül fontos bepillantást nyerhetünk egy képregény-birodalom alkotói színfalai mögé

– tette hozzá Zurzolo.