Vizsgálják, drogozhatott-e halála előtt a Foo Fighters dobosa

2022-03-26T191506Z 644905443 RC2BAT914HJU RTRMADP 3 MUSIC-FOO-FI
2022.03.26. 22:39

Hivatalosan még mindig nem közölték Taylor Hawkins halálának okát, de a kolumbiai rendőrség vizsgálja, szerepet játszhatott-e a tragédiában a droghasználat. Mint az Index is megírta, a Foo Fighters dobosa a zenekar dél-amerikai turnéja közben, egy kolumbiai szállodában halt meg.

A zenész mellkasi fájdalmai miatt kért segítséget a Casa Medina hotel személyzetétől, akik azonnal mentőt hívtak hozzá, de már nem tudták megmenteni az életét. Bogotá egészségügyi hivatalának közleménye nem említi, hogy a haláleset összefüggésbe hozható lenne a droghasználattal, ugyanakkor a rendőrség vizsgálja ennek lehetőségét.

Egy bogotái rádió pedig arról számolt be, hogy fehér port találtak a zenész szobájában.

Hawkins, aki évekkel ezelőtt nyíltan beszélt a drogfüggőségével vívott harcáról, a feltételezések szerint szívrohamot kaphatott, de a halál okát még nem állapították meg. A kolumbiai rendőrség meghallgatta a zenész menedzserét és a biztonsági személyzet tagjait, és közleményük szerint a Hawkinshoz közel állók sem zárták ki, hogy a tragédiának köze lehet a drogokhoz.

A Sun információi szerint a dobos valószínűleg nem volt egyedül, amikor rosszul lett, erre utal, hogy a szobájában üres üvegeket találtak.

Az ötvenéves zenész három gyermek apja volt. 2001-ben, négy évvel azután, hogy csatlakozott a Foo Fightershez, heronintúladagolás miatt esett kómába, mint egy későbbi interjúban elmondta, ekkor döbbent rá, hogy túl messzire ment. A zenészvilágot és a rajongókat sokkolta a tragédia, a sztárok a közösségi oldalaikon búcsúztak Hawkinstól.

(Borítókép: Gyászoló rajongó a bogotái Casa Medina hotelnél. Fotó: Reuters/ Luisa Gonzalez )