Meghalt Taylor Hawkins, a Foo Fighters dobosa

GettyImages-1371044361
2022.03.26. 06:03

Ötvenéves korában elhunyt Taylor Hawkins, a Foo Fighters rockegyüttes dobosa – jelentette be az együttes.

A Foo Fighters családot tönkretette szeretett Taylor Hawkinsunk tragikus és idő előtti elvesztése. Zenei lelkülete és fertőző nevetése mindannyiunkkal örökké élni fog

–  írta tweetjében az együttes.

A Foo Fighters jelenleg Dél-Amerikában turnézik, pénteken este a Kolumbiában, Bogotában megrendezett Festival Estereo Picnic fellépői lettek volna, azonban Hawkins halála miatt nem álltak színpadra – írja a Guardian. A Reuters információi szerint a zenész holttestét a Casa Medina nevű hotel egyik szobájában találták meg.

Taylor Hawkins a Foo Fighters 28 éves fennállása alatt 25 évig dobolt az együttesben, miután 1997-ben William Goldsmith helyére került. 

A Foo Fightersen kívül voltak egyéb projektjei is, például 2007-ben a Live Earth projektben játszott a Queen együttes dobosa, Roger Tylor, és a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith mellett is. Ezen túl közreműködött Slash 2010-ben megjelent szólólemezén is.

Búcsúznak a zenészek

Több zenész is közösségi oldalán búcsúzott Taylor Hawkinstól. Ozzy Osbourne, Grammy-díjas angol énekes Twitteren az alábbi sorokkal köszönt el:

Valóban nagyszerű ember és csodálatos zenész volt. Szívből küldöm részvétem a feleségének, gyermekeinek, családjának, zenekarának és rajongóinak. Viszlát a másik oldalon.

Szintén Twitteren búcsúzott Finneas O'Connell, amerikai énekes és dalszerző is. „Micsoda hihetetlen tehetség, akinek emellé már nem is lett volna muszáj ilyen kedvesnek, nagylelkűnek és menőnek lennie, de akkor is az volt” – írta bejegyzésében az énekes. Hozzátette: hatalmas szerencséje van a világnak, hogy ilyen hatalmas tehetség élhetett benne.

Hasonlóan búcsúzott a Guns N' Roses, a Nickelback, Ringo Starr és Billy Idol is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport