Mennyit talál el az idei Oscar-díjazottakból? Szavazzon!

2022-03-26T205616Z 2124732201 RC2JAT9M5J4L RTRMADP 3 AWARDS-OSCA
2022.03.27. 18:46

Magyar idő szerint március 28-án hajnali kettőkor veszi kezdetét a 94. Oscar-díj-átadó, amit az Indexen az éjjeli baglyok percről percre követhetnek velünk. A tavalyi rendhagyó gála elég keserű ízt hagyott azon kevesek szájában, akik egyáltalán követték a díjkiosztót, aminél még egy vidéki falunap lángosevő versenye is több izgalmat ígér. A szervezők, miután felocsúdtak a tavalyi rekordalacsony nézettségi adatok sokkjából, úgy döntöttek, idén megpróbálják felpörgetni a gálát és visszacsalogatni a filmek szerelmeseit, kezdve azzal, hogy bevezettek egy nem hivatalos kategóriát. Ez lett a legjobb közönségfilm, amire bárki tud szavazni.

Bár csupán ideiglenes intézkedésnek tűnt, végül a streamingszolgáltatókon megjelent alkotások idén is versenybe szállhattak az aranyszoborért. Ezenkívül, hogy lerövidítsék a maratoni műsoridőt, idén a vágás, a látványtervezés, a hang, a smink és haj, az eredeti filmzene és a három rövidfilmes kategória – a rövid dokumentumfilm, a kisjátékfilm és a rövid animáció – Oscar-díját közvetlenül a gála előtt adják majd át, tehát élőben ezekből csak bevágásokat fogunk kapni. A legjobb látványtervezés kategóriában az egyetlen magyarnak, Sipos Zsuzsannának drukkolhatunk, akit a Magyarországon forgatott, Dűne című filmben nyújtott munkája miatt jelöltek a díjra.

Amíg kezdetét veszi a díjkiosztó, szavazzon! Ön szerint kik viszik haza a főbb kategóriák hőn áhított aranyszobrait?

MELYIK LESZ IDÉN A LEGJOBB FILM?

KI LESZ IDÉN A LEGJOBB RENDEZŐ?

KI LESZ IDÉN A LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ?

KI LESZ IDÉN A LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ?

KI LESZ IDÉN A LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ?

KI LESZ IDÉN A LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ?

MELYIK LESZ IDÉN A LEGJOBB NEMZETKÖZI JÁTÉKFILM?

(Borítókép: Az Oscar-díj-átadó díszletének építése Los Angelesben 2022. március 26-án. Fotó: Brian Snyder / Reuters)  • Tippek
  • Betét