Straub Dezső változtatna „színháztalansági állapotán”, de ez nem egyszerű

TZIHZ20190220004
2022.03.30. 20:59
Hiányzik a színház az életéből azóta, hogy a Vidám Színpadtól távoznia kellett, ezért szeretné, ha visszatérne az életébe – mondta Straub Dezső a Spirit FM adásában.

A Jászai Mari-díjas színésznek azt követően kellett távoznia a Vidám Színpadtól, hogy annak korábbi tulajdonosa, Böröndi Tamás koronavírus-fertőzésben meghalt. A színész néhány hónapja az Indexnek nyilatkozott az ügy hátteréről.

Később közölte, hogy Budapesti Bulvár Színház néven egy új színházat tervez alapítani, amelybe megpróbálja átmenteni a régi Vidám Színpad szellemiségét, de ennek megvalósítása még várat magára. A Spirit FM adásában most arról kérdezték, hogy miként készül a 70. születésnapjára, amely április 2-án lesz.

Nem szeretnék nehéz dolgokról beszélni. Mostanában elég nehéz háttere van ugye az életemnek

– ismerte el a színész, hozzátéve: szeretne változtatni „színháztalansági állapotán”, de ehhez még olyan emberekkel kellene egyeztetnie, akik „döntőképesek”.

Vírus, háború, választás [...] Igazándiból nincs kivel, mert senki nem merészel ezekben az állapotokban döntéseket hozni, elköteleződni

–  fogalmazott Straub Dezső, hozzátéve: bízik abban, hogy „lesz ebből még valami”.

(Borítókép: Straub Dezső Jászai Mari-díjas színész-konferanszié, a Vidám Színpad művészeti vezetője a Hogy volt?! című tévéműsor felvételén. Fotó: Zih Zsolt / MTVA / MTI)