#hellómájus – Megykistoryba Vera legforróbb tanácsai influenszereknek

FerenczVera
2022.05.07. 13:23
Itt a nyár, beköszöntött a jó idő a social mediába is. A Márkó és Barna Síkideg e heti adásában az influenszerparódiáiról ismert Megykistoryba Instagram-oldal arca, Ferencz Vera adott tanácsokat a srácoknak, hogyan szerezzenek like-okat. Szó volt még arról, miért idegesítők a mezzék, hogyan kell rendesen futni, és hogy vajon mi a baj az árstoppal.

Ferencz Vera a Megykistoryba Instagram-oldalán görbe tükröt állít a legrosszabb influenszereknek tippek és trükkök formájában a követői számára. Ezen a héten nekünk is praktikus tanácsokat adott, hogyan gyűjtsünk like-okat. Vera azt javasolja, az évnek ebben a szakaszában érdemes nyárköszöntő posztokkal próbálkozni, kimenni a Tóth Árpád sétányra vagy egy-egy csinosabb repceföldre és onnan posztolni.

Barna szerint a levendulaföld a legjobb fotótéma, bár azok az emberek nagyon idegesítik, akik levendulamániások.

Az ilyen emberek otthonában minden dekoráció levendulás, a terítőktől kezdve a WC-deszkáig. A jó idő beálltával Márkót egyébként az bosszantja, hogy hirtelen mindenki futni jár, sőt felkeresi az egyébként sportoló barátait, és megpróbál csatlakozni hozzájuk. Az ilyen ember persze negyven percet késik, más tempóban fut, és közben még beszélgetni is próbál. Vera szerint a futópályán babakocsit toló anyukák vagy a futópálya mellett dohányzók, esetleg a pályán görkorizó emberek a legrosszabbak.

Barnát a mezzés és tapasos helyek idegesítik, ahol az étel megosztása („sharing is caring”) ürügyén icike-picike adagokat adnak, természetesen egy teljes főétel árán. Az ember ilyenkor kénytelen berendelni fejenként legalább két-három adagot, hogy jóllakjon. Ha pedig már picike dolgok, a srácok a szállodákban kínált, túl kicsi tusfürdős flakonoktól is teljesen idegbe kerülnek. Ezek olyan tubusok, amikből ha az ember megpróbálja kinyomni a tusfürdőt, a vákuum azonnal visszarántja. Közben pedig nem lehet belőle eleget használni, mert miközben egy fürdéshez túl sok, ha az ember nem használja el, nem kap újat a szobaszerviztől másnapra.

Márkó ezen a héten talált egy cikket, ami arról szól, hogyan lehet az ember csinos a játszótéren, erről kérte ki a vendég véleményét. Vera szerint borzasztó fontos, hogy az ember mindenhol jól nézzen ki. Ebben Barna is egyetért, bár nagyon idegesítik azok az emberek, akik otthonra is felöltöznek, kifejezetten vásárolnak olyan holmit, amit csak

olyan kis rohangálósnak

szánnak. Vera szerint a nők között valóban van rivalizálás öltözködés terén. Vele is előfordult már, hogy egy kollégáján egy héttel később viszontlátta saját ruháit. Kérdés, melyik a kellemetlenebb, ha valaki szó nélkül megjelenik ugyanabban az outfitben, vagy ha megkérdezi az illetőt, hogy hol vette a ruhákat.

Vera a hatósági árstoptól síkideg. Szerinte ugyanis nagyon káros az üzenet, hogy a kormány éppen a finomliszt, az étolaj, a cukor és a csirkefarhát árát fagyasztotta be. Sehol egy zöldség, nincs nyitottság arra, hogy az egészséges életmódra ösztönözzék az embereket éppen Magyarországon, ahol egyre aggasztóbb a túlsúlyprobléma.

Barna szerint azok az emberek, akik ezeket a termékeket vásárolják, nemhogy az egészséges életmódra nem tudnak figyelni, örülnek, ha egyáltalán étel kerül az asztalra.

Márkó szerint ettől még lehetne szélesíteni a termékpalettát, miközben egyébként neki alapvetően a koncepcióval is gondja van. Hiszen a rezsicsökkentés árát ugyanúgy az adófizetők állják. Vera szerint a legfontosabb, hogy a kormánynak kommunikálnia kellene, milyen olyan – hasonló árfekvésű – termékek elérhetők, amik legalább egy fokkal egészségesebbek. 

A Márkó és Barna Síkidegben ezen a héten szó volt még a banki ügyintézés nehézségeiről, a kötelező jelszómódosításról és a szokásos facebookos tanácskérésekről is.

(Borítókép: Ferencz Vera. Fotó: Gerencsér Tamás / Index)