Tökéletesen más, másként tökéletes

2022.05.11. 15:54
Különleges, online aukcióval egybekötött kiállítás a Youngart Online Galéria és az Autistic Art Alapítvány összefogásában.

Feltörekvő, fiatal magyar képzőművészek és autista alkotók munkáiból szervez közös kiállítást és online aukciót a Youngart és az Autistic Art május 18. és 21. között. Az online aukció az Autistic Art online felületén valósul meg, a programot kísérő offline kiállítás pedig a KUBIK-ban lesz megtekinthető. A kiállított és aukcióra bocsátott alkotások különlegessége, hogy a képzőművészek által készített festmények, grafikák és szobrok mind egy-egy autista alkotó munkájára reflektálnak, így minden szempontból egyedi és megismételhetetlen remekművek születtek.

A Youngart és az Autistic Art közös projektje egy olyan példaértékű és egyedülálló kezdeményezés, amely hidat alkot, és párbeszédet indít. A művészet nyelvén mutatja be, hogy

az autista és a nem autista emberek közötti különbségek eltörpülnek az alkotás öröme, és a művészet szeretete mellett, amely mindannyiunké.

A művészet összeköt bennünket, és lehetőséget teremt a kapcsolódásra. A végeredmény pedig, bár gyakran tökéletesen más, mindig tökéletes. Másként tökéletes.

Az aukción és kiállításon 20 autista alkotó és 20 tehetséges Youngartos művész, összesen 44 alkotása tekinthető meg, és kerül kikiáltásra, a befolyt összeg bevételéből 11 autista lakóotthon működését és fenntartását kívánjuk támogatni.

– foglalta össze a projekt részleteit Kovács Henrietta, az Autistic Art Alapítvány ügyvezetője.

A fiatal kortárs művészek munkái között láthatjuk, a teljesség igénye nélkül, Marosi Panni, Kővári Kamilla Virág, Szirmai Nóra vagy Ódor Bence István alkotásait is.

Az Autistic Art Alapítvány már 15 éve támogatja a mentálisan sérült, különösen autisztikus spektrumzavarral érintett fiatalok lakóotthoni elhelyezését. Mindeközben a művészet, design és jótékonyság kapcsolódik össze az Autistic Art munkássága nyomán. 12 éve működő művészeti programja olyan autizmussal élő alkotókat támogat, akik rendkívüli vizuális munkáit a hétköznapi ember nem ismerné meg az Alapítvány segítsége nélkül.

Kiemelten fontos célkitűzésünk, hogy tehetséges, fiatal képzőművészeink számára az értékesítési lehetőségen és az anyagi támogatáson felül, rendszeres kiállítási és szakmai megjelenési lehetőséget is biztosítsunk. Külön öröm számunkra, hogy ennek az együttműködésnek köszönhetően, ez most egy igazán egyedi formában, egy igazán nemes célt szolgálva valósulhat meg

– osztotta meg gondolatait Dr. Hatházi Vera, a Youngart Online Galéria alapítója.

A Youngart Online Galéria célja, hogy összekösse a fiatal tehetséges művészeket a műkedvelő nagyközönséggel, segít műveik népszerűsítésében és értékesítésében, anyagi jellegű támogatást nyújt. Valódi művészeti közösséget épít, ami által többszáz műalkotásból álló kollekcióval tudja várni a műkedvelőket.

Az online aukciót megtalálják az Autistic Art Alapítvány felületén.