Az erő is miatta van velünk – 10 kérdés George Lucasról

GettyImages-607402224

Hetvennyolc éves George Lucas amerikai filmrendező, producer, forgatókönyvíró. Nevét legtöbben az Indiana Jones és a Star Wars filmekhez kapcsolják, nem véletlenül. Lucas fantáziavilágához talán csak üzleti érzéke hasonlítható, vagyonát 2022-ben 8-9 milliárd dollár közöttinek becsülik. Azt már kevesebben tudják, hogy fiatalként még az is megfordult a fejében, hogy katonának áll, de érdekelte a pszichológia is. Életét mégis a filmezésnek szentelte. Az alábbi kvíz az 1944. május 14-én született George Lucas tiszteletére készült.

Most tesztelheti, mennyit tud róla, az életéről, filmjeiről, azok hátteréről.

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: Alec Guinness és George Lucas a Star Wars egyik jelenetének forgatásán 1977. január 1-jén. Fotó: Sunset Boulevard / Getty Images Hungary)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás