Mégsem Kevin Spacey lesz a tatárjárás főgonosza

afp.com-20171028-PH-GTY-867274964-highres
2022.05.27. 05:55
Bár a hírek húsz napja még arról szóltak, hogy a magyar–mongol–angol koprodukcióban, 1242 – A Nyugat kapujában címmel készülő akció-drámában Kevin Spacey alakítja a főgonoszt, az Index információi szerint ez nem lesz így.

Ennek oka az, hogy 2022. május 26-án a brit ügyészség három férfi elleni szexuális zaklatás miatt vádat emelt Kevin Spacey ellen, és a film alkotói ennek következtében már a napokban összeülnek, és arról dönthetnek, hogy azonnali hatállyal, a film forgatásának megkezdése előtt elköszönnek az amerikai színésztől.

Ez annyit jelent, hogy május 5-án hiába jelent meg az az információ, hogy Kevin Spacey már alá is írta a szerződést,

a film készítői lecserélik őt egy másik színészre.

Hogy kire, arról egyelőre nincsen értesülésünk, de filmes körökben már arról beszélnek, hogy a keresési folyamat elindult. Lapunk megkereste a film készítőit is, választ egyelőre nem kaptunk.

A forgatás nem vár

Mint ismeretes, az első magyar–mongol–angol koprodukció a brit Chelsea Pictures, a mongol Semoon Studio, továbbá a Foresight Media, a Lipsync, a Mongol Costumes és a Galloping Entertainment közreműködésével készül, vezető producere Bodzsár István és Sipos Kornél, brit koproducere Bill Chamberlain. A filmet Soós Péter rendezi, akinek munkáit a nézők már ismerhetik a Tűzvonalból, a Jóban Rosszban napi sorozatból, valamint a Hacktionből.

A brit ügyészség vádemeléséről az Indexen már olvashattak. Ebben az áll, hogy a színésszel szemben négy szexuális visszaélésre vonatkozó panasz érkezett, három londoni eset, egy pedig Gloucestershire-ben történt. Kevin Spacey-t ráadásul Londonban súlyos szexuális bűncselekménnyel is vádolják.

Kevin Spacey legelőször 2017-ben keveredett szexuális zaklatási botrányba, amely úgy tűnt, egyben a karrierje végét is jelentette. A botrány miatt ma már nemkívánatos személy Hollywoodban. Amennyiben Angliában elítélik, könnyen úgy járhat, mint Roman Polański Oscar-díjas színész-rendező, akit még 1977-ben vádoltak meg egy 13 éves lány megrontásával, ám a filmes az ítélethirdetés előtt elmenekült az Amerikai Egyesült Államokból. Polański emiatt nem teheti a lábát olyan földre, ahonnan kiadathatnák az Egyesült Államoknak. Ezt csak egyszer vétette el, amikor franciaországi otthonából Svájcba utazott egy díjátadóra, ám végül csak házi őrizetbe került, majd visszatérhetett Franciaországba.

Az, hogy mi vár most Kevin Spacey-re, még nem tudni, hiszen angliai ügye még csak a vádemelési szakaszban tart, ám az 1242 – A Nyugat kapujában című film forgatása hamarosan megkezdődik, és a magyar–mongol–angol koprodukcióban készülő alkotás nem várhatja meg azt, amíg ügyében ítélet születik.

(Borítókép: Kevin Spacey 2017-ben egy brit díjátadón. Fotó: Frederick M. Brown / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport