Az eucharisztikus kongresszusról mutat be dokumentumfilmet a Duna Televízió

39804295 6ce4b0cfd52d99468bcb213b72574ee7 o
2022.06.06. 17:44
Hétfő este lesz látható a Duna csatornán a tavaly őszi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról készítette dokumentumfilm, amelyet a Nemzeti Filmintézet is támogatott.

Egy dokumentumfilm keretében idézi fel a tavaly szeptemberben Budapesten megrendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust és Ferenc pápa látogatásának főbb üzeneteit Siklósi Beatrix Ahol az Ég összeér a Földdel című új dokumentumfilmjében, amely hétfő este 18.55-kor lesz látható a Duna Televízióban.

Siklósi Beatrix az MTI-nek elmondta, hogy az alkotás a Karnevál Film gyártásában és a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, és főleg a világ különféle pontjairól érkező tanúságtevők gondolataiból idéz.

Szeretném hinni, ha húsz-harminc év múlva valaki megnézi ezt a filmet, azt érezheti, hogy a katolikus, keresztény világ erős, a hit él

– fogalmazott a Kossuth rádió csatornaigazgatója, aki szerint a filmnek az is célja, hogy megmutassa, a kongresszus a pandémia ellenére is képes volt összehozni a híveket a világ minden tájáról, akik együtt ünnepelték a katolikus tanítás egyik legfontosabb sarokkövének számító szertartást, az eucharisztiát. 

(Borítókép: A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten 2021. szeptember 12-én. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)